Tyske Thieme tager EM-titlen i Tyskland

05-09-2021 17:03

Annika Knudsen Lorentsen

Så er det afgjort, at det bliver tyske Andre Thieme, der kan kalde sig Europamester 2021 efter dagens finale er afgjort i Riesenbeck og dermed kunne han lade sig hylde foran et elektrisk publikum i sit hjemland

Copyright Ridehesten.com
Andre Thieme og DSP Chakaria. Foto: FEI/Christophe Taniere
Nyheden fortsætter efter annoncen

Europamesterskaberne 2021 er nået til vejs ende og mesterskabet sluttede i dag med en runde for de 12 bedste individuelle ekvipager efter de øvrige runder. Denne sidste runde bar præg af, at hestene havde gået fire andre runder og der kom faktisk en del fejl, som vendte lidt op ned på stillingen bland de 12 ekvipager. 

Tyske Andre Thieme, der havde lagt sig i fronten efter den første finalerunde tidligere i eftermiddag lykkedes dog med kun at ride med et enkelt nedslag i sadlen på DSP Chakaria e. Chap 47/Askari og det var nok til, at han kunne hænge guldmedaljen omkring halsen. Andre Thieme endte med samlet 6,84 fejl efter i alt fem runder ved dette mesterskab.

– Det var ikke nemt, for da jeg kom ind vidste jeg, at jeg havde plads til en bom og den fik jeg jo ret tidligt på banen. Så tænkte jeg åh nej, der er lang vej hjem, men vi prøvede at holde os rolige. Jeg vil gerne sige en stor tak til min hest Chakaria, vi har altid vidst, at hun er noget specielt, men nu giver hun os præmiepenge og en titel, fortalte Andre Thieme efter dagens sejr. 

Copyright Ridehesten.com
Martin Fuchs og Leone Jei. Foto: FEI/Christophe Taniere
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tæt kamp om de øvrige medaljer
Andenpladsen og dermed sølvmedaljen blev vundet af den tidligere europamester fra mesterskabet i Rotterdam 2019. Her var det nemlig schweiziske Martin Fuchs med Leone Jei e. Baltic VDL/Corland, der ligeledes gennemførte den endelige runde med et enkelt nedslag. Det betød at denne ekvipage endte med samlet 9,31, blot et mulehår foran bronzemedaljevinderen. 

Bronzemedaljen blev nemlig vundet med 9,46 fejl, og her var det svenske Peder Fredricson der gennemførte den endelige finalerunde med 5 fejl i sadlen på Catch Me Not S e. Cardento 933/Ramiro's Son. Netop den ene tidsfejl, som ekvipagen fik, betød, at de mistede sølvmedaljen, som de ellers en kort overgang havde indenfor rækkevidde. 

I kan læse mere om den første runde af den individuelle finale, hvor der også var dansk deltagelse, HER

Se hele resultatet HER

Copyright Ridehesten.com
Peder Fredricson og Catch Me Not S. Foto: FEI/Christophe Taniere
Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev