Tobias og Katrine bliver fanebærere ved PL

18-06-2024 18:11

I en fælles pressemeddelse fra DIF, Team Danmark og Parasport Danmark er det hermed offentliggjort, hvem der skal bære Dannebrog til åbningen af de paralympiske lege i Paris. Den prestigefyldte opgave er gået til paradressurrytterne Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen til venstre, der bliver danske fanebærere til PL, mens Niklas Landin og Anne-Marie Rindom bliver fanebærere til OL. Foto: Lars Møller.

Når de paralympiske lege finder sted i Frankrigs hovedstad, Paris fra den 28. august til den 8. september 2024 bliver det Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen, der skal bære Dannebrog til den officielle åbning. Sammen med de to fanebærere for de olympiske lege, håndboldspiller Niklas Landin og sejler Anne-Marie Rindom blev de tirsdag eftermiddag præsenteret ved en ceremoni i Aarhus ved BESTSELLER, der for femte gang i streg står bag tøjkollektionen til de danske atleter. De fire fanebærere fik overrakt fanerne af Sara Slott Pedersen og Daniel Wagner, der sammen med Jonas Warrer og Lisa Kjær var fanebærere da OL blev afholdt i Tokyo for tre år siden.  

Copyright Ridehesten.com
Katrine og Tobias. Foto: Lars Møller.

Tobias er bare 24 år, men har allerede opnået mere end de fleste med hans mangeårige dansepartner Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/ Windsor. Han rider for Billund Sportsrideklub og er klassificeret i grad III grundet muskelsvind. Tidligere har han deltaget i både de paralympiske lege tilbage i 2021, hvor han vandt hele to guldmedaljer, ligesom han i 2022 kunne stille sig øverst på sejrsskamlen hele to gange til VM i 2022. Derudover er han europamester i både 2019 og 2023. – Det er en kæmpe ære at få lov til at bære fanen ind til de paralympiske lege i Paris! Jeg glæder mig utrolig meget til at dele denne oplevelse med Katrine, fortalte Tobias stolt til Ridehesten. 

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen. Foto: Lars Møller.

Katrine er 28 år gammel og rider for Nordvestsjællands Rideklub, og er klassificeret i grad II ligeledes grundet muskelsvind. Hun har også redet mange imponerende resultater på hesten Gørklintgårds Quater e. Quaterback/ Blue Hors Don Schufro, hvor også denne ekvipage deltog i de paralympiske lege tilbage i 2021. Derudover kunne hun, ligesom Tobias også skrive to vm-titler på cv'et, da hun vandt guld i 2022. – Det har været en helt fantastisk dag, og jeg er meget beæret og virkelig glad for at kunne få denne mulighed. Jeg ser det som en af de største oplevelser jeg kan få som atlet, og jeg glæder mig helt vildt til at gå foran den danske delegation. Derudover glæder jeg mig til, at jeg skal dele denne oplevelse sammen med Tobias. Det er noget helt særligt, at jeg skal gå sammen med en af mine virkelige gode venner, fortalte Katrine til Ridehesten med et smil. 

Copyright Ridehesten.com
Katrine Kristensen. Foto: Lars Møller.

Når PL løber af stablen i Paris bliver det for 17. gang. DIF, Team Danmark og Parasport Danmark forventer at sende omkring 30 danske atleter til Paris, hvor der deltager cirka 4.400 atleter fra 182 nationer. Der er i alt 22 sportsgrene på programmet, og der skal kæmpes om 549 medaljesæt. 

Se hele pressemeddelsen fra DIF, Team Danmark og Parasport Danmark. 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing