Tid til at opdatere belysningen?

12-11-2023 07:20

Trine Askjær-Jørgensen

Indenfor ganske kort tid vil gammeldags belysningsformer såsom lysstofrør, gløde- og halogenpærer ikke være til at opdrive længere. Derfor giver det god mening med en udskiftning af belysningen i ridehallen, stalden, rytterstuen mv.

Copyright Ridehesten.com
I to ud af tre ridehaller i Viborg Rideklub har de skiftet til LED-lys. Daglig leder Niels Henrik Christensen fortæller sammen med Christian Munk fra Brightr Group, hvilken effekt det har. Foto: Ridehesten.com/Trine Askjær-Jørgensen

Der er mange gode grunde til at skifte til LED-belysning, men den væsentligste er, at de gamle belysningsformer på et tidspunkt ikke vil kunne fås længere.

– Det kan måske komme som en overraskelse for mange, at der er ændret i lovgivningen om kviksølvholdige lysstofrør, for det er sikkert ikke alle, der har sat sig ind i det, indleder Christian Munk fra Brightr Group ApS, en virksomhed, der arbejder med lys og belysningsløsninger.

Det er flere år siden, det blev forbudt at producere og importere gammeldags glødepærer og halogenpærer i EU. Forbuddet er en del af EU’s klimapakke, der har det overordnede mål at begrænse udledningen af CO2 til gavn for klimaet.

– Der bliver ikke længere produceret lysstofrør med kviksølv i. Det vil altså sige, at indenfor ganske kort tid vil man ikke kunne købe dem længere. Det er den hardcore realitet, som alle står overfor. Det er ikke kun rideklubber, men vitterligt alle, der på et tidspunkt bliver nødt til at skifte belysning...

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Du finder artiklen i magasinet Ridehesten november 2023 s. 34-37.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen