Telepatisk ridning fra hestens synspunkt

21-11-2019 08:40

Maria Dose

Maria Dose fortæller her, hvordan samarbejdet mellem hest og rytter kan udvikles, når rytteren kender hestens følelser, oplevelser og behov

Copyright Ridehesten.com

Hvad mener min hest om at have mig på ryggen? Åh, hvis min hest da bare kunne fortælle! Eller tør jeg overhovedet kende svaret?! Hvis disse tanker har strejfet dig, så har du det bedste udgangspunkt for at blive klogere på din hest. Det kræver blot dit mod og din nysgerrighed. I dette blogindlæg vil jeg dele mine erfaringer med at inddrage hestens synspunkt i ridningen og fortælle dig lidt om mit koncept Telepatisk Ridning.

Hesten ser din energi
Som rytter ved vi at vores sæde, tøjle, opstilling og schenkler alle kaldes for hjælpere. Bruger vi dem korrekt kan vi hjælpe hesten med at bevæge sig i den retning og i den samlingsgrad vi ønsker. Men forestil dig, at du har langt flere muligheder for at hjælpe din hest. Hesten mærker nemlig meget mere end vores krop. Dens sansende væsen gør den i stand til at aflæse din energi, følelser og intentioner.

Langt før den mærker dig i sadlen, har den et klart billede af samspilet imellem jer to. Det kan du bruge konstruktivt i ridningen, når du ved præcis hvad din hest har behov for.

Lyt med fra hestens synsvinkel
I et samarbejde imellem to individer skal begge synspunkter have plads. Min nye tilgang er, at det naturligvis også gælder samarbejdet imellem hest og rytter. Hestene har et dybfølt ønske om at blive hørt, og der ligger et fantastisk potentiale for alle ryttere i at lytte. Men hvordan lærer vi at inddrage hestens oplevelser med os, så vi kan bruge det til at udvikle os? Jeg har konceptet Telepatisk Ridning, hvor jeg anvender mine telepatiske kompetencer til at være talerør for hesten. Her kan hesten give udtryk for hvad den har brug for i samarbejdet med sin rytter.

Jeg formidler først hestens tanker og følelser og alt det den har på hjertet. Dernæst spørger jeg ind til dens ønsker for, hvordan rytteren bedre kan hjælpe den.

Forskellige behov
Jeg har ikke ord for, hvor individuelle behov hestene kan have. Det er så fantastisk spændende at få lov til at oversætte for rytterne. Hesten ved oftest selv hvad den har brug for, således at samhørigheden med dens rytter kan forbedres. Nogle heste har brug for at blive skærmet fra omgivelserne, da indtrykkene simpelthen er for overvældende. Andre heste har brug for, at deres rytter tydeligt viser dem retningen med visualisering eller forbereder dem grundigt på hvad der skal ske inden træning/stævner. Og så er der de heste som ønsker en mere nærværende rytter eller en handlingsparat leder. Disse ting beskriver de for mig - både på staldgangen inden og under ridning. Jeg oversætter det for rytteren, således at hun eller han kan korrigere sit følelsesmæssige og mentale fokus.

Skal hesten så bestemme alt?
Men der må vel være grænser for hvad hesten skal bestemme, tænker du måske nok. Ingen tvivl om at vi mennesker kender formålet med omgangen og ridningen af vores heste. Hesten er et domesticeret dyr, som lever under vores betingelser. Men er man åben for at vide lidt mere om, hvordan den forholder sig til sig selv i sine omgivelser, til sit menneske og til deres fælles aktiviteter, kan man øge både trivsel og rideoplevelse for alle. 

Fremtidens ridning
Når rytteren forsøger at ride med sin hest som vejleder, ændrer det deres fællesskab og gør udførelsen af øvelserne og de tidligere udfordringer nemmere at komme igennem. På den måde bliver rytteren mere intuitiv og mere indfølende. Det får samspillet imellem dem til at lykkes med større lethed og harmoni.

Det er min store overbevisning, at fremtidens ryttere i langt højere grad vil inddrage hestens synsvinkel i udviklingen af deres samarbejde. Det er nemlig sjovt for både hest og rytter.

Tak fordi du læste med. I næste blog handler det bl.a om vejen til drømmeridtet.

Se Johanne fortælle om samarbejdet med sin hest Freddy her.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner