Talentfulde hopper udtaget til eliteskue i region 7

25-08-2024 22:17

Aviaja Elvira Vindum Hansen

Avl

I dag blev der afholdt sadelkåring for dressurbetonede hopper i region 7 på Brønderslev Ridecenter. Dagen bød på kåringer for 2-års, 3-års samt 4-års og ældre hopper. Hele 12 hopper blev udtaget til KRAFFT Eliteskue som finder sted i den kommende weekend på Vilhelmsborg

Copyright Ridehesten.com
Chantal med rytter Merita Hagren og groom Julie Søgaard Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

På Brønderslev Ridecenter har der i dag været sadelkåring for dressurbetonede 2- og 3-års samt 4-års og ældre hopper. Her så vi nogle yderst talentfulde hopper, hvoraf tolv af dem blev udtaget til næste uges KRAFFT Eliteskue på Vilhelmsborg. Hopperne blev i dag bedømt af de to dressurdommere, Vicky Nortvig og Else Libach. Nicoline Ross Nielsen var sekretær, mens Bjarne Nielsen bedømte gangarterne. 

Dagen startede ud med eksteriørkåring og løsvisning af 2-års hopperne. Her blev de først bedømt på fast bund, hvorefter hopperne blev bedømt i ridehallen. Holdet for 2-års bestod af 11 hopper hvor fem gik videre til finalen og hermed udtaget til eliteskue. Kat. 731, Florina Holmklit e. Folriscount/ De Noir (opdr. Trine Udklit Sørensen) blev udnævnt som dagens bedste 2-års hoppe. Om hende sagde dommerne:

Florina Holmklit har gjort det rigtig godt med særdeles gode karakterer i både trav og galop. Hun er ikke kun moderne og harmonisk i sin model, men også en meget veldefineret hoppe som vi ser frem til at se igen til eliteskuet.

Derudover blev JN's Doublé e. Duke/ Blue Hors Romanov (opdr. Nikoline Gregersen & Jes Klestrup) inviteret til eliteskuet, ligesom Holt's Zig-Zag e. Dynamic Dream/ Revolution (opdr. Holt Horses ApS) også gjorde. Den røde hoppe Dakota FS e. Hesselhøj Donkey Boss/ Bernstein (opdr. Christina Bressendorff) blev ligeledes udtaget til KRAFFT Eliteskue, ligesom Højgaardens Hailey e. Jovian/ Tailormade Temptation (opdr. Lene Drejer og Brian Jensen). 

I holdet for 4-års- og ældre blev en enkelt hoppe udtaget til finalen og gik dermed videre til eliteskuet. Hoppen der gik videre til finalen var den 4-årige hoppe kat. 751, Hedelunds So Pretty P. e. Janeiro Platinum/ Tailormade Temptation (opdr. Rikke Kvist). Den yndige hoppe blev fremvist af Emilia Skydt Serup fra Barnow Dressage, og om denne hoppe sagde dommerne:

En meget tiltagende og feminin hoppe. Hun er måske kun middel i rammerne, men hun har et rigtig godt kønspræg og meget udtryksfuldt hoved og en veldefineret hals. Vi synes også at da hun kom ud i bevægelse at det vender rigtigt på hende og at hun er velfungerende. Vi kunne godt have ønsket os lidt mere rumlighed i skridten i dag, men den er taktfast. Og så har vi set en rigtig god rummelig travbevægelse hvor vi især synes hun går med god mekanik bagi og nogle flotte knæ og også en smidig og rummelig galopbevægelse. Hun har i dag fået en rideprøve med 7,5 i skridt, 8,5 i trav, 8 i galop, 7,5 i ridelighed, og er i dag kåret i hovedstambogen med 8,5 i kapacitet.

Hele syv hopper blev udpeget til finalen for 3-års hopperne, hvor alle blev udtaget til Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue på Vilhelmsborg i næste uge. Blandt de syv finalister blev det kat. 774, hoppen Chantal e. Revolution/ Blue Hors Hertug (opdr. Jane og Erik Bech Jensen), der løb med titlen som dagens bedste 3-års hoppe. Hoppen blev fremvist af Merita Hagren fra Helgstrand Dressage, der nu er ejer af hoppen, og også her var dommerne begejstrede: 

Det er en hoppe som ikke blot har et flot eksteriør og flot feminint udtryk og præg, det er også en hoppe som har vist sig særdeles ridelig og særdeles funktionel herinde i dag. Det er en storrammet og højtstillet hoppe, hun har også et meget feminint og udtryksfuldt udtryk. Hun har et meget velfungerende sadelleje og en god overlinje, der svinger med i bevægelsen i alle tre gangarter. Vi har set rummelige bevægelser. Galoppen er rummelig og op ad bakke med stor bæring, 8,5. Så har vi set en fremragende travbevægelse med god bæring, 9 i trav. Så har vi set en helt fremragende skridt fra hoppen her, den er taktfast og rummelig, og her har hoppen også fået et 9-tal. Ligeledes har vi givet hoppen 9 i kapacitet og 9 i ridelighed

Copyright Ridehesten.com
Chantal. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

Udover Chantal, skal følgende seks hopper gøre hende selskab i næste uge på Vilhelmsborg: 

  • Brix Fridaye e. Franklin/ Revolution (opdr. Stutteri Brix I/S)
  • Ivy Enshøj e. Iron/ Tailormade Temptation (opdr. Klaus Fogh)
  • Senzuella Kilen e. Janeiro Platinum/ Blue Hors Dreamline (opdr. Åse og Henning Urup)
  • Stenkærgårds Plasini e. Janeiro Platinum/ Uphill (opdr. Helle Skelde)
  • Kold's Qualified Pari e. Quaterhit/ Totilas (opdr. Sanne og Jakob Kold) 
  • SK Valentina e. Vitalis/ Ampère (opdr. Susanne Kastberg)

Se resultatet fra kåringen lige her. 

Ridehestens fotograf har været til stede hele dagen, og billederne vil komme op på hjemmesiden en af de kommende dage.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner