Sverige kan nu kalde sig regerende mestre ved både OL, VM og EM for hold, for de har netop vundet holdfinalen ved EM i Milano 2023

Rolf-Göran Bengtsson med Zuccero. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

En spændende afgørelse i holdkonkurrencen ved EM 2023 er ovre, og endnu engang viste det svenske landshold perfekt form, og med tre nulrunder i dag, sikrede de sig endnu en guldmedalje til deres land.

Det svenske hold er derfor nu regerende mestre både ved OL, VM og EM, da de også vandt guld ved de foregående store mesterskaber i Tokyo og Herning. I dag var lokationen Milano, og her ville de endnu engang øverst på podiet.

De fire ryttere, der rider for holdet ved dette stævne, er Henrik von Eckermann med Iliana e. Cardento/ Gentleman, Wilma Hellström med Cicci BJN e. Ci Ci Senjor Ask/ Tornesch, Jens Fredricson med Markan Cosmopolit e. Cohiba/ Calido I og Rolf-Göran Bengtsson med Zuccero e. VDL Zirocco Blue/ Caretino.

Alle fire svenske ekvipager har leveret på topniveau, og det er det høje niveau, som sikrede dem sejren i årets holdkonkurrence. De er alle fire også kvalificeret til den individuelle finale, som afholdes på søndag, hvor de 25 bedste kommer med i første runde.

Henrik von Eckermann har samlet 4,7 fejl med, Wilma Hellström har samlet 9,5 fejl med, Jens Fredricson har ingen fejl med og er derfor i front af mesterskabet, mens Rolf-Göran Bengtsson har 8,81 fejl med sig til søndag. I holdkonkurrencen sluttede Sverige med samlet 9,51 fejl.

Jens Fredricson som fører det individuelle mesterskab. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Sølvmedaljen blev vundet af Irland. Holdet bestod af Michael Duffy, Trevor Breen, Shane Sweetnam og Eoin McMahon. Det irske hold sluttede med 18 fejl.

På bronzemedaljepladsen blev det Østrig. Holdet bestod af Gerfried Puck, Katharina Rhomberg, Max Kühner og Alessandra Reich.

OL-pladser fordelt
Der var foruden medaljer tre OL-pladser på højkant ved dette mesterskab, som skulle uddeles blandt de nationer, som ikke allerede er kvalificeret.

Den ene af pladserne tog de østrigske bronzevindere, mens de to øvrige pladser tilfaldt Spanien og Schweiz. De to hold sluttede på henholdsvis femte- og sjettepladsen.

Start- og resultatlister fra mesterskabet.