Svar på udtalelse fra Dan Boyter vedr. samarbejdet i DRF’s bestyrelse

23-09-2024 08:16

De fire bestyrelsesmedlemmer i DRF, der står i oppositionen til Dan Boyter, er netop kommet med et modsvar på formandens udtalelse. Vi bringer pressemeddelelsen her

Vi har erfaret, at formand for Dansk Ride Forbund Dan Boyter ønsker at udstille samarbejdet i bestyrelsen i det offentlige rum. Vi anser formandens håndtering for særdeles uprofessionel. Dette i særdeleshed, fordi vi i flere sammenhænge, herunder på et ekstraordinært bestyrelsesmøde d. 28. maj og 21. august og senest fredag d. 20 september, har opfordret formanden til at være lydhør overfor den kritik, vi med rette har rejst i forhold til ledelsen af Dansk Ride Forbund. Formanden har ikke på noget tidspunkt valgt at lytte til eller anerkende denne kritik.

Vi er valgt af repræsentantskabet med et klart mandat fra Dansk Ride Forbunds medlemmer til at skabe den nødvendige forandring. Vi er gået til valg på større faglighed og transparens i beslutninger og ikke mindst inddragelse og ordentlighed i alle processer. Vores indiskutable fokus er at fremtidssikre vores fælles passion for heste og ridesporten.

Vi har desværre i bestyrelsen for Dansk Ride Forbund oplevet en problematisk ledelsespraksis. En ledelsespraksis med manglende iagttagelse af Dansk Ride Forbunds forretningsorden og vedtæger. En ledelsespraksis hvor beslutninger bliver truffet af en egenrådig ledelse uden inddragelse af bestyrelsen. En ledelsespraksis med manglende iagttagelse af ridesportens interesser og omdømme, og en ledelsespraksis med personlig chikane mod bestyrelsesmedlemmer, der opponerer mod en egenrådig ledelse.

Fakta
Få et overblik over sagen her

I fredags bragte Dansk Ride Forbund en udtalelse af Dan Boyter, hvori han berettede om længere tids udfordringer internt i bestyrelsen i DRF. Læs mere om udtalelsen her.

Efterfølgende var mange nysgerrige på at høre fra den anden part i sagen, og derfor udgav vi i lørdags denne nyhed, der dog ikke bød på mange nye svar.

I går kunne vi så afsløre i en nyhed, at der i bestyrelsen har været uenighed, om Andreas Künnemann skulle fortsætte på posten som formand for springudvalget. 

I dag er de fire bestyrelsesmedlemmer, som står i opposition til formand Dan Boyter, næstformand Ditte Bach Sørensen, bestyrelsesmedlem Thomas Vogt Hansen og de to suppleanter Bo Gejl og Jakob Leth, netop kommet med det lovede modsvar til Dan Boyters udtalelse, og det er dette modsvar, du er i gang med at læse lige her. 

Mange i ridesporten undrer sig over udfordringerne i bestyrelsen, og derfor dækker vi sagen her på Ridehesten.com i et forsøg på at give jer læsere et overblik. Det forsøger vi at gøre på sagligste vis og lader alle parter komme til orde. 

I udtalelsen fra formand Dan Boyter bliver vi beskyldt for en konfrontatorisk linje fra dag 1. Vi tillader os at spørge:

• Er det konfrontatorisk når bestyrelsesmedlemmer forholder sig kritisk til, at Dansk Ride Forbund stiller et tilskud på kr. 500.000 til en privat stævnearrangør? Dette på et tidspunkt hvor Dansk Ride Forbunds økonomi er så presset, at der skal iværksættes omfattende spareplaner, og hvor tilskuddet ultimativt set finansieres af DRF’s egenkapital.

• Er det konfrontatorisk når bestyrelsesmedlemmer italesætter manglende inddragelse af bestyrelsen i strategiske prioriteringer samt behovet for flere bestyrelsesmøder med henblik på at få sat gang i det presserende arbejde med hestevelfærd, stævnestruktur, rideklubbernes rammebetingelser herunder økonomi og ikke mindst kommunikation?

• Er det konfrontatorisk når bestyrelsesmedlemmer med direkte henvisning til Dansk Ride Forbunds vedtægter ønsker en inddragelse af de faglige disciplinudvalg som en direkte sparringspartner til bestyrelsen for at sikre en større faglighed i beslutninger?

• Er det konfrontatorisk når bestyrelsesmedlemmer påklager manglende inddragelse af bestyrelsen i beslutninger, at beslutninger træffes udenom bestyrelsen og at ledelsen i flere tilfælde fortier væsentlige oplysninger for bestyrelsen?

• Er det konfrontatorisk når bestyrelsesmedlemmer, der opponerer mod en egenrådig og diktatorisk ledelsespraksis, udsættes for pres, personlig chikane, straf-sanktioner og truende retorik.

Copyright Ridehesten.com
Formand i DRF Dan Boyter mener, at der bør afholdes et ekstraordinært repræsentantsskabsmøde. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Formand Dan Boyter har erfaret, at godt nok er han formand, men han har ikke pr automatik et flertal til ”my way”. At formanden og næstformanden så enten ignorerer bestyrelsens ønsker om flere bestyrelsesmøder eller at de forlader møder efter første punkt på dagsordenen, med begrundelse i hovedpine og utilpashed, og dermed sætter bestyrelsens beslutningskompetence ud af kraft, er et udtryk for, at formanden ikke anerkender bestyrelsens demokratiske beslutningsprocesser.

Vi ønsker ikke at gå yderligere i detaljer med de konkrete sager eller de injuerende, urigtige, grundløse og udokumenterede beskyldninger, der fremsættes af Dan Boyter, i det offentlige rum. Vi finder det mest rigtigt, at disse sager håndteres professionelt og har derfor valgt, at disse bliver behandlet i Etisk Komité under Danmarks Idrætsforbund.

Vi finder det helt afgørende, at der hurtigst muligt findes en løsning for Dansk Ride Forbunds bestyrelses fremadrettede arbejde, og vi vil bidrage til dialog med henblik på at sikre den rigtige løsning til gavn for Dansk Ride Forbunds medlemmer og ridesporten.

Henrik Jørgensen, Linnea Ericsson-Carey, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, Charlotte Kjærgaard

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner