Suveræne springhingste og nyttig information

10-03-2018 12:22

Britt Carlsen

Der var totalt pakket på tilskuerpladserne inde i Danish Computer Group Arena til middag ved Dansk Varmblods Hingstekåring - publikum kunne opleve en informativ præsentation af springhingste

Avlsledelsens disciplinansvarlig for springning Johnny Hansen og hans kollega i kåringskommissionen Bo K. Møller  førte publikum gennem en interessant præsentation af springhingste fra 4-års alderen til S-niveau. Ridehestens præsentationsklasser med kommentering har været et tilløbsstykke under Dansk Varmblods hingstekåring, og det forstår man så udmærket, når man har oplevet de to erfarne beridere give deres kommentarer og bemærkninger til hingstene. 
Der blev vist særdeles høj kvalitet i springningen, hvilket gav Johnny og Bo chancen for at forklare for publikum, hvad man søger hos en topspringhest. Som de bemærkede: Tidligere troede man, at bare man havde kapacitet, så var det godt nok, der er kommet meget mere fokus på hestenes ridelighed og indstilling, så de kan fungere på de store baner. 

Enkelte hingste fik et let nedslag på vejen rundt på banen, men det gav blot Bo og Johnny en mulighed for at understrege, at nedslag er en naturlig del af en springhests uddannelse. Det som er afgørende er, hvordan de springer på det efterfølgende spring. Ved siden af informationerne om hingstenes funktion og kvaliteter, gav de begge gode informationer til avlerne, hvor de fortalte, hvilke hopper, som de mener de forskellige hingste ville passe bedst på. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner