Susanne red en guldkür

28-06-2015 11:46

Britt Carlsen

- Det er sådan min kür skal se ud David, den har du aldrig set! Sådan sagde Susanne Jensby Sunesen efter en imponerende kür i grad III, hvor Thy's Que Faire nærmest ikke satte en hov forkert

"Super Susanne!" "Det kørte bare!" Lykønskningerne regnede ned over Susanne Jensby Sunesen og Thy's Que Faire e. Quite Easy, der viste en smuk, harmonisk kür med med energi, udstråling og stor øvelsessikkerhed. Dommerne lod sig også overbevise, da hun sluttede med 76,95% og dette gav hende det nordiske guld. 
Susanne var da også særdeles godt tilfreds efter sit ridt, og da hun skridtede hen mod landstræner David Amager sagde hun med et stort smil: - Det er sådan min kür skal se ud David, den har du aldrig set! 

Den nybagte danske mester i grad III - 14-årige Tobias Thorning Jørgensen og Bruunholms Caribian e. Blue Hors Hertug havde vist en flot kür med fine changementer, men måske lige lidt hektisk i dele af galopprogrammet. Caribian, som ellers aldrig bliver bange, blev pludselig skræmt i programmets afslutning og galoperede afsted med Tobias. Han holdt hovedet koldt, standsende hesten, gav den lige et øjebliks ro, og så travede han frem til afslutningsparaden. Desværre kostede det mange points, og det betyder, at Tobias i dag slutter udenfor medaljerækken. Sølvet gik til svenske Louise Etzner Jakobsen og Zernard med 74,95% efterfulgt af norske Ann Cathrin Lübbe og dejlige Porsborggårdenens Donatello e. Uno Don Diego med 74,75%

Positive pararyttere
Flere af de hjemlige toptrænere underviser de bedste paradressurryttere, og Tobias har berider Bjarne Nielsen stående på sidelinjen. - De paradressurryttere jeg træner har en helt anderledes positiv tilgang til at træne deres heste. De har ikke de samme fysiske ressurcer som raskrytterne, så derfor er det mere et spørgsmål for dem og trænerne, om at finde ind til hesten, fordi vi nogen gange må tænke på anderledes signaler og hjælpere, fortæller Bjarne Nielsen, og han fortsætter: - Pararytterne må ride mere på teknik og forståelse, det er nødt til at være i højsædet. Det burde det også være hos raskrytterne, men de trækker ofte også på deres fysik. Den mulighed har pararytterne ikke, her må vi se på rytternes fysiske begrænsninger, og finde ud af, hvad der kan lade sig gøre. Tobias er endnu så grøn i sin rideforståelse, men han har en hest som han kan få stor glæde af, og så opstår forståelsen hen ad vejen, men det skal han have tid til at lære og forstå. Jeg oplever pararytternes tilgang til sporten meget positivt, de har et godt humør og er glade når noget lykkes. Det forkuserer de på, mens jeg oplever mange raskryttere fokuserer mere på det negative, det der ikke lykkes. Og det tager måske noget af glæden og muligheden for at lykkes fra rytterne i rasksporten, vurderer Bjarne Nielsen. 

Se resultatet af klassen her. 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen