Startrækkefølgen fundet i Superligæn

12-05-2011 19:12

Britt Carlsen

Det er i La Baule i Frankrig at rytterne i morgen fredag rider den første runde i Superligæn, danskerne har trukket start nummer fem
Copyright Ridehesten.com
Lodtrækning i La Baule, Danmark har trukket startnummer fem - landstræner Achaz von Buchwald (nr. to fra venstre) er i en pressemeddelelse fra FEI citeret for at sige: "- we expect it won't be easy, but we hope we can survive!" (Foto: La Baule)

Det bliver heldigvis ikke danskerne, som skal åbne Superligæn i år, den opgave tilfalder en af de tyske ryttere, tyskerne har trukket start nr. et efterfulgt af England, USA, Belgien, Danmark, Irland, Frankrig og Holland. De danske ryttere har i dag redet en opvarmningsspringning med mellem 0 og 8 fejl, så de har fået en god start på det internationale stævne. Rytterne i La Baule er: Tina Lund, Emilie Martinsen, Thomas Sandgaard, Torben Frandsen og Henrik Gundersen. Superligæn begynder ved 16-tiden fredag eftermiddag. Sidste år var franskmændende bedst på hjemmebanen. Tysklands landstræner Otto Becker, var ikke ovenud tilfreds med at starte først, men han er fortrøstningsfuld for, som han siger, har han bragt et absolut tophold med til La Baulse bestående af Marcus Ehning, Philipp Weishaupt, Thomas Muhlbauer, Carsten-Otto Nagel og Heiko Schmidt. Englands Rob Hoekstra var heller ikke helt tilfreds med startrækkefølgen, men også han sætter sin lid til sit erfarne hold: Nick Skelton, Peter Charles, David McPherson, Robert Smith og William Funnell. USAs George Morris vurderer at dette år bliver udfordrende for amerikanerne for de har valgt at sammensætte et hold med flere unge, urutinerede men talenfulde kræfter. De forsvarne mestre fra Frankrig ledet af Henk Nooren er tillidsfuld og meget tilfreds med det faktum, at franskmændene skal starte næst sidst. Men en del af holdlederne/landstrænerne udtrykte en vis selvtillid forud for superligastarten, så er Danmark for første gang i denne præstigefulde serie, og det smittede naturligvis også af på den danske landstrænes udtalelser. - Det bliver vanskeligt for os, men rytterne er meget motiveret, og de ønskede alle at være her. Vi opåede vores kvalifikation i Barcelona sidste år, og det var en lille overraskelse, vi forventer det ikke bliver let, men vi håber vi kan overleve! sagde Achaz von Buchwaldt. Det er måske ikke lige en udtalelse, som booster de danske rytteres selvtillid, men nok en meget præcis vurdering af danskernes chancer. I morgen aften er vi dog alle sammen lidt klogere på danskernes muligheder for at tjene points i Superligæn i år.

Links

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen