Stævneåret der gik - trods corona

26-12-2021 18:17

Christine Krogh Frausing
Skribent

Trods corona blev det alligevel et år med OL, mange flotte landsstævner, samt et vellykket World Cup stævne i Herning. Ridehesten ser nu tilbage på stævneåret der gik

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og Bohemian. Foto: FEI/Christophe Taniere
Nyheden fortsætter efter annoncen

På trods af pandemien der stadig hærger, har det i år været muligt at afholde en smule flere, og større, stævner, end hvad vi i 2020 kunne opleve. Blandt andet blev OL og PL i Tokyo udskudt fra 2020 til 2021, og selvom det havde udsigter til at blive udskudt endnu en gang, blev legene altså alligevel en realitet. OL blev i den grad en succes, og de danske piger, Nanna Skodborg Merrald, Carina Cassøe Krüth og Cathrine Laudrup-Dufour leverede det ene flotte ridt på det andet. Desværre blev hjemrejsen uden medaljer, da Cathrine endte som nr. 4 individuelt, lige efter Charlotte Dujardin. Carina blev nr. 7 imens Nanna endte på en flot 11. plads. 

Dernæst blev det springhestenes tur, og for Danmark var det Andreas Schou, der med den smukke Darc De Lux viste flot ridning på det tekniske baner. Andreas sluttede med 9 fejl, en enkelt bom, en hov i vandgraven og en tidsfejl. Det betød også at parret ikke gik i en finale, men i stedet var endnu mere klar til EM som de senere på året var til start ved.

Peter Flarup deltog ved OL i military med hesten Fascination og selvom parret leverede gode indsatser i både dressuren, terrænet og på springbanen, gik det desværre ikke helt som ønsket. Det blev desværre til et par fejl, og dermed ingen finaleplads.

Herefter fulgte PL, hvor de danske para-ryttere indtog Tokyo. Her tog Tobias Thorning Jørgensen verden med storm, da han tog hjem med intet mindre end to guldmedaljer. Tobias leverede to flotte og tekniske ridt, der sikrede ham podiepladsen to gange. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Stutteri Ask er for alvor kommet igang med landsstævner 

Tilbage i juli måned slog Stutteri Ask dørerne op for et landsstævne, men da vejret desværre modarbejdede dem, blev det ikke helt det stævne de havde håbet på. I august forsøgte de sig dog igen, og her blev det en stor succes, hvor der blandt andet blev afholdt 4. kvalifikation af Walber Cup, hvor Hestehavens Rideklub løb med sejren. Rytterne udtrykker glæde over at stævnearrangørerne vil holde stævner på de flotte baner, og ser frem til et år med endnu flere i 2022.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og Cassidy. Foto: Ridehesten.com/Anette Boe Østergaard

Endelig World Cup i Herning igen!

Nyheden fortsætter efter annoncen

Da det endelig blev efterårsferie i oktober, var World Cup kvalifikationen i Danmark endelig tilbage på "hjemmebanen", nemlig i Jyske Bank Boxen i Herning. Her blev det til et brag af en fest, da Cathrine Laudrup-Dufour og Cassidy tog 1. pladsen begge dage. Derudover blev der afholdt Mustang Cup finale, samt der var mulighed for at se 150 cm springning. Alt i alt var det en god uge, og et godt corona-comeback.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Don Olymbrio. Foto: Ridehesten.com/Anette Boe Østergaard

Blue Hors Dressurfestival

Der blev ligeledes plads til et FEI stævne på Blue Hors, da de i november måned afholdte et CDI stævne, hvor blandt andet Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Don Olymbrio havde debut, og hvilken debut det blev! Parret tog nemlig sejren i CDI3* Grand Prix og Grand Prix Special. 

Copyright Ridehesten.com
Stine Cassøe Jakobsen og Conchillo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Christmas Show på et hængende hår

Så blev det endelig tid til springrytternes Christmas Show. Rytterne indtog Vilhelmsborg til det store landsstævne d. 6 december, og den 7. december gik stævnet for alvor igang. Det blev dog ikke uden udfordringer, da der onsdag d. 8 december blev meldt ud, at de måske måtte lukke ned fra fredag d. 10 december. Stemningen i hallen blev utroligt trykket, og de fleste hængte med hovedet. Men allerede samme aften, da det meste håb var ude af folk, kunne Casper Cassøe annoncere, at det ikke blev nødvendigt at lukke stævnet. Udmeldingen skabte klapsalver i hele hallen, og flere jublede over den positive udmelding. Stine Cassøe Jakobsen rundede stævnet af med at vinde Grand Prix'en Lørdag aften, hvor de var ved at lette taget på Vilhelmsborg. Det var en sand publikumoplevelse, med ridning i topklasse.

Et dejligt stævneår

2020 var bestemt ikke stævnernes år, og selvom 2021 også har været mærket af corona, var det altså et år med mange flere stævner end det forgående. Særligt landsstævnerne har været på programmet igen, og mesterskaber, cups mm. har ligeledes kunne gennemføres. 

Alle fra Ridehesten glæder sig til at se jer i det nye stævneår, og lad os håbe at det bliver lige så godt som dette år!

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing