Sølv til U25-rytterne ved EM

18-07-2024 21:20

I denne uge løber europamesterskaberne i dressur for U25- og ungryttere af stablen i østrigske St. Margarethen. I dag er holdkonkurrencerne blevet afgjort, og her blev det til en flot sølvmedalje til det danske U25-hold, mens ungrytterne landede lige udenfor medaljerne

Copyright Ridehesten.com
Sara Aagaard Hyrm på Atterupgaards Cooper var i dag med til at sikre U25-holdet en sølvmedalje. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Denne uge er en uge i mesterskabernes tegn. Danmark er nemlig både repræsenteret til europamesterskaberne i dressur og springning. Otte unge, talentfulde dressurryttere er draget til St. Margarethen i Østrig for at kæmpe om de prestigefyldte medaljer til dette års europamesterskab. I dag var det tid til, at holdkonkurrencerne skulle afgøres, og her var de danske ryttere endnu en gang suveræne. 

U25-rytterne kom til EM med en sølvmedalje for hold fra både 2023 og 2022. Det flotte niveau opretholdte holdet i går, da Karoline RohmannJakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic/ Lauries Crusador opnåede en individuel fjerdeplads med 69,14%. Holdkammeraten Sara Aagaard HyrmAtterupgaards Cooper e. Charmeur/ Gribaldi blev i går nummer to med 70,26%, og efter de to dygtige ekvipagers superridt i går, lagde de unge danskere sig ind på en foreløbig andenplads. 

Copyright Ridehesten.com
Karoline Rohmann på Jakas Don Louvre. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

I dag skulle resten af holdet så på banen for at kæmpe om en holdmedalje til Danmark. Her red Sophia Ludvigsen og Blue Hors Quintana e. Quantensprung 3/ Desperados et suverænt flot program og endte som nummer fem i det samlede felt med 71,941%. Det var ikke bare et godt resultat for det danske hold, det var også parrets bedste score indtil videre. Thea Bech og Dionisos e. Spielberg/ Sir Sinclair var også på banen i dag, og her opnåede parret 66,559%. 

Med alle fire ekvipagers flotte resultater, var det nok til, at Danmark sikrede sig endnu en U25-sølvmedalje for hold, denne gang for denne sæson. Holdet endte på en samlet score på 211,353. Vinderen af dette års europamesterskab for U25-hold blev Tyskland, der endte med en samlet score på 218,030. 

Hos ungrytterne blev der også lagt et flot og stabilt niveau, da de to første ekvipager var på banen i går. Thilde Rude HareFred the Red e. Franziskus Frh/ Florestan I opnåede 68,55%, og Lea Andreassen Torabi Bergåkras Amaranth e. Ampère opnåede 68,44%, hvilket lagde det danske ungrytterhold ind på en foreløbig syvendeplads efter gårsdagens to ridt. 

I dag var det så tid til, at de resterende to ekvipager skulle på banen for at kæmpe for en medalje. Frederikke Gram JacobsenRGS Finest Alegra e. Finest/ Ampère red et yderst flot program og scorede 72,294%, hvilket lagde parret ind på en foreløbig individuel femteplads ud af hele feltet. Margaretha Rosenkilde og Tiger G e. Tuschinski/ Sir Donnerhal I var også på banen i dag, og red til 64,088%. 

Det var lige ved og næsten for ungrytterne, men i år blev det desværre ikke til nogen holdmedalje, da holdet endte på en samlet fjerdeplads med 209,924 point. Vinderne blev, også for ungryttere, Tyskland med en samlet score på 220,382 point, mens Holland blev nummer to med 216,382 point og Storbritannien tog tredjepladsen med 210,324 point. 

I morgen gælder det de individuelle klasser, hvor første halvdel af danskerne skal på banen. I nedenstående Instagram-opslag kan du se de danske U25-dressurryttere fejre sølvmedaljen. 

 

 Se stævnets start- og resultatlister her. 

 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen