Sølv til DV-hoppe med tysk rytter

28-09-2022 10:07

Trine Askjær-Jørgensen

Den danskavlede hoppe, Quintessa Lox, fik som 3-årig et brud på et forben. Heldigvis helede det fint op, og hoppen blev uddannet til 150 cm-springning. Nu er den succesfuld under den tyske children-rytter, hvormed den netop har vundet individuelt sølv ved det tyske mesterskab – se video af ridtet her

Copyright Ridehesten.com
Quintessa Lox her under Dina Bach Sigmundsen på Vilhelmsborg. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den danskavlede hoppe, Quintessa Lox e. Quinton/ Casir Ask, der er opdrættet af Joan Arler og Peter Børsen fra Stutteri Lox, har masser af succes under sin tyske children-rytter, Ava Ferch.

Joan Arler skrev på sin Facebook-profil den anden dag:
– Quintessa Lox og hendes dygtige, unge rytter, Ava Ferch, har gjort det så godt i år. Sammen med det tyske children-landshold har de vundet Nations Cup i Hagen, derefter europamesterskabet og seneste en individuel sølvmedalje ved det tyske mesterskab.

At det skulle gå hoppen så godt, lå dog ikke helt i kortene. Tilbage i 2009 tog Joan Arler imod det skimle hoppeføl, men tre år senere fik hoppen i en meget ung alder et brud på det ene forben, så avlerne troede, at dens karriere som ridehest var slut. Heldigvis helede benet rigtig fint, og hoppen fik et enkelt afkom, inden den selv kom til at gå i sporten.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Quintessa Lox, der er kåret med sølvmedalje i Dansk Varmblod, blev uddannet til 150 cm-springning af Dina Bach Sigmundsen, inden hun blev solgt til udlandet, hvor irske Tom Wachmann overtog tøjlerne. Hoppen blev senere solgt til children-rytter, Ava Ferch, fra Tyskland, der siden sidste år har konkurreret den internationalt.

I dag er Quintessa Lox altså fortsat succesfuld i sporten, og så er hun igennem datteren Caleesi Lox e. Ci Ci Senjor Ask blevet mormor til to kårede hingste: Avatar Lox DWB og Airborn Lox DWB, begge efter Action Man Ask Z.

Videoen er fra Ava og Quintessas sølvridt i det tyske mesterskab for children-ryttere:

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen