Smukke dressurhoppeføl på auktion (video)

08-08-2020 14:45

Annika Knudsen Lorentsen

Dansk Varmblods online følauktion, der afvikles i samarbejde med Blue Hors, udbyder en kollektion af både spring- og dressurføl af særdeles høj kvalitet. I de kommende dage vil vi løbende præsenterer føllene, og her ser vi lidt nærmere på tre skønne hoppeføl

Copyright Ridehesten.com
Vogue AW. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

9 super interessante føl er udvalgt til den kommende streaming-auktion afholdt af Dansk Varmblod, i samarbejde med Blue Hors. Man kan byde på føllene fra på torsdag kl. 17.00, og søndag den 16. kl. 15.00 kommer føllene under hammeren ved auktionen, som streames direkte fra hallen hos Blue Hors. 

Et glansbillede med overskud
Det første føl vi vil præsenterer er hoppeføllet Ellegaardens Sectraneur e. Secret/De Noir (opdr. Stine Imhoff Thestrup). Føllet har en billedsmuk udstråling og er af en særdeles god type. Det er et føl med funktionelle bevægelser, som er afbalancerede, og som føllet fremviser med stort overskud. 

Moren til dette føl er elitebronzemedaljehoppen Frydendal's De Neur, og også oldemoren har elitestatus og er oveikøbet sølvmedaljehoppe. Føllets bror, Ellegaardens San Draneur, var udtaget til Dansk Varmblods hingstekåring ligesom han deltog ved UVM i både 2017 og 2018. Secret, som er faren til føllet, vandt i 2017 sølv i Bundechampionatsfinalen og i 2019 vandt han sølv ved UVM i Ermelo. Så alt i alt er der en præstationsstærk afstamning bag dette skønne hoppeføl. 

Se føllet i videoen nedenfor.

Udtryksfuldt hoppeføl med overlegne bevægelser
Det næste føl er endnu et dressurhoppeføl. Denne gang er det Vogue AW e. Vitalis/Blue Hors Romanov (opdr. Anne Westergaard), som med sit moderne og smarte udseende tager sig blændende godt ud. Føllet er ædelt og smart, og bevæger sig med så stor selvfølgelighed, kraft og elastik, at man uden at skulle bruge sin fantasi kan se, at netop dette føl har en lovende karriere foran sig. 

Faren til Vogue er en legende i sig selv. Vitalus ligger helt i top på det tyske dressurindeks, og befinder sig dermed imellem den ene bedste procent af alle tyske hingste. Mormoren til føllet er desuden elitehoppe og selv B-hest i springning. 

Se det fine føl i videoen nedenfor. 

Årets dressurbetonede hoppeføl i region 4
Golden Magnolia Pilekær e. Damon Hill/Goldfinger (opdr. Stutteri Pilekær) er et særdeles interessant hoppeføl, som da også allerede har præsteret så flot ved følskue, at hun fik titlen som årets hoppeføl i region 4. Hun bevæger sig med stor løsgjorthed og et dejligt flow. Dette føl er iøjnefaldende, og er aldeles interessant til både avl, men i særdeleshed til fremtidens konkurrencebaner.

Faren til føllet er Damon Hill, som er far til et utal af sportsheste, ligesom han selv har vundet medaljer ved WEG. Hoppenstammen er også stærkt funderet, for føllet kommer ud af Midt-West-stammen, hvor man finder elitehopper i mange led. Mormoren er tildelt sølvmedalje.

Se føllet i videoen nedenfor.

Se hele kollektionen her.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen