Maskuline hingsteføl til nye ejere

22-06-2023 06:41

Britt Carlsen

I præsentationen i rækken af auktionsføl til Dansk Varmblods Følauktion på Blue Hors er vi nået til de sidste to – hingsteføl med udstråling og gangarter i top

Når Dansk Varmblod og Blue Hors åbner dørene til årets første auktion i forbundet, indbydes interesserede og mulige kunder til at opleve en perlerække af velgående dressurbetonede føl, hvor der er stor variation i afstamningerne. Fælles for alle de udvalgte føl er, at de kommer fra præstationsstærke hoppestammer.

Kollektionen er på 20 føl – 15 hingste- og fem hoppeføl. Faderhingstene fordeler sig på: Blue Hors Baron, Vitalis, Glamourdale, Be Sure, Dynamic Dream, Vitality, Hesselhøj Donkey Boy, Blue Hors Zackerey, Jovian, Fürstenball, Fynch Hatton, Blue Hors St. Schufro, Danciero, So Perfect, Straight Horse Finest Hour, Blue Hors Viconte og Blue Hors Farrell.

 Vi har her på sitet præsenteret samtlige føl på auktionen, og i dag er det de sidste to hingsteføl, som man kan nyde at opleve. Den ene, Zilas MT er efter Dansk Varmblods guldmedaljehingsten Blue Hors Zackerey e. Blue Hors Zack. Han blev færdigkåret i Dansk Varmblod i 2018 som guldmedaljehingst og modtager af Aage Ravns vandrepokal. Senere samme år blev han udnævnt til Hauptprämiensieger ved oldenburgerhingstekåringen i Vechta.

Det andet føl, Klok’s Frappé er efter Fynch Hatton e. Formel Eins og han har i lighed med Blue Hors Zackerey også fejret triumfer i avl og sport herhjemme og i udlandet. Begge faderhingste er også far til adskillige føl, som er solgt til toppriser på auktioner.

Katalog 28 Zilas MT e. Blue Hors Zackerey/ Bøgegårdens Santiago - Imponerende hingsteføl, der bevæger sig smidigt og med et dejligt flow i alle tre gangarter. Et vellinjeret og højtstillet hingsteføl, som kommer fra en hoppestamme, der har givet adskillige medalje- og elitehopper.

Katalog 32 Klok’s Frappé e. Fynch Hatton/ Londontime - Et typestærkt, velrejst og maskulint dressurbetonet hingsteføl. Han bevæger sig letfodet og rummeligt med stor aktion. Mor er mor til den kårede hingst til Blue Hors Zarok e. Vestervangs Zarok.

Man kan se kollektionen online på www.varmblodauktion.dk - og fra torsdag den 22. juni kl. 17.00 er det muligt at afgive bud på føllene.

Kan man ikke være tilstede i hallen på Blue Hors lørdag den 24. juni kl. 20.00, kan man byde online samt følge auktionen på www.clipmyhorse.tv.

Under hvert føl på auktionen kan man se fotos, en video, føllets afstamning samt resultatet af den kliniske dyrlægemæssige undersøgelse af føllet.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen