Smukke araberheste - Kinas første show

05-08-2018 13:57

Merete Haahr

Historier om smukke fuldblods araberheste er blevet delt verden over i tusindvis af år. Skønheden og passionen for araberhesten er den samme på alle sprog og i alle dele af verden

Copyright Ridehesten.com
Stejlende fuldblodsaraber. Foto: https://www.simiiphotography.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend d. 4-5 august  2018, finder det allerførste show for fuldblods araberheste sted i Beijing i Kina.

Mere end 300 gæster fra Kina og verden over vil deltage i dette historiske show for fuldblods araberheste, som bliver afholdt i Kina i denne weekend. Her vil deltage mennesker fra hele verden,  inklusive internationale diplomater, repræsentanter for internationale araberstutterier og mange andre med interesse i araber hesten. Tidligere arrangementer har udvidet interessen af fuldblods araberen i Kina, til højder ingen nogensinde havde forestillet sig, og i øjeblikket er mulighederne uendelige.

Den gamle legende
Igennem 5000 års historie er araberen blevet introduceret til Kina flere gange. En gammel legende fortæller, at det var profetens Mohammeds gode ven Omar, som sammen med sin kone og 40 ryttere på araberheste ankom til Yili regionen i Xinjiang i Kina. De lokale heste i Yili blev forbedret ved tilførslen af araberblod, og de to racer har den dag i dag flere fælles træk.

Nyheden fortsætter efter annoncen


Senere blev araber hesten handlet og købt med betaling i form af ædle silkestoffer. For at afværge angreb fra invaderende nomader, byttede kineserne deres dyrebare silke for heste. Udover at handlen var en måde at holde sig på god fod med de krigeriske nomader, var hestene også en nødvendighed for Kinesernes krigsførelse, og silkevejen opstod, da kineserne opdagede hesten som et vigtig redskab for krigsførelse.

I 1930erne importerede hæren 10 araberheste til Shanghai. På eksportdokumenterne stod der 10 heste, men ved ankomsten kunne man tælle 11. En lille plag, ved navn George, var blevet født under den lange transport, så det var jo en ekstra lille bonus for kineserne.

Siden 1990'erne har der været en del import af araberheste til Kina. Mange stærke blodlinjer er kommet til landet, blandt andet fra USA og Polen. Flere fine heste er blevet givet som gaver til regeringen, hvilket har gjort at antallet af arabere er øget betragteligt i løbet af årene.

Under et besøg i Abu Dhabi i slutningen af Juli i år, fik den kinesiske præsident Xi en meget  værdifuld gave:  Kronprinsen af De arabiske Emirater forærede Kina en af deres bedste araber heste, hingsten Gallardo J, fra Ajman stud i de Arabiske Emirater. Gallardo J  vandt Triple Crown Championships for fuldblods arabere, og han blev guldchampion ved  både European- All Nations cup og World Gold Championships som junior hingst, kun tre år gammel.

Interessen i Kina for araberhestens skønhed og ædelhed, ser ikke ud til at mindske, og man regner med, at der er 200 renracede arabere i Kina.  Det mægtige land har en lang historie med hestehold, og det er et af de lande i verden med flest heste. Over 6 millioner heste er fordelt på mere end 100 rideklubber, stutterier og væddeløbsbaner og 10 millioner trofaste heste entusiaster. Så med det første Arabershow af sin art i Kina, vil landet være med til at gøre deres lille del til at bevare de særlige blodlinjer og kulturen omkring de ædle araberheste.

 

Kilde: World Arabian Horse Association 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen