Slog et slag for paradressuren

10-03-2017 19:02

Jytte Lemkow

Det, der engang var det tys tys, kan man i dag tale åbent om. At nogle har et handicap skal ikke forhindre dem i at have glæden ved at ride, og glæden ved samværet med hesten

Nyheden fortsætter efter annoncen

Under sponsoratet af Nathalie Horse Care, havde den mest markante af de danske paradressurryttere, Stinna Tange Kaastrup, slået sig sammen med hollandskfødte dressurtræner Anke Teer Beck, for at delagtiggøre et stort antal interesserede i, hvilke udfordringer både pararytterne og deres heste står overfor. Om nogen ved Stinna, hvad hun taler om. Er der nogle, der har set Stinna, som er født uden ben, som ikke er fulde af beundring over, at netop hun som lille pige slog sig på ridesporten, selv om hun manglede det, som for de fleste er vitalt for at kunne ride? Men Stinna er ikke kun verdenskendt og medaljesluger. Hun er også ualmindelig velformuleret, ”out-spoken” og ”openminded” som det hedder på nudansk!

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fire pararyttere, ponyrytteren Zara Bruun Jensen, som har spastiske lammelser og Julia Schmidt Andersen som har en bindevævssygdom, så hun bliver stiv og får kramper, som begge hører til i talentgruppen, samt Line Munk Madsen, hvis handicap er så udtalte, at hun er kategoriseret som gruppe 1, som er for de mest handicappede, samt rutinerede Line Kongensgård, som rider i gruppe 5 for de mindst handicappede, havde stillet sig til rådighed, trods de udfordringer det gav dem.

Essensen af den timelange clinic var, at der ofte skal tænkes individuelt og alternativt, når der er tale om paradressurridning, men at kravene om korrekt opstilling, en eftergiven hest der går til biddet og præcision i øvelserne, er lige så gældende for paradressurrytterne som for dem, der er raske.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner