Sjovt at have flere heste med

01-07-2023 09:49

CHIO Aachen: Nanna Skodborg Merrald har benyttet stævnet i Aachen til at fylde lastbilen og tage hele tre heste med herned. Men hvordan forbereder man sig egentlig, når man har tre heste til start ved verdens største ridestævne? (Video)

Copyright Ridehesten.com
Nanna og Blue Hors Zepter. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Dagene til de store internationale stævner kan ind i mellem være lange for rytterne, men det har Nanna Skodborg Merrald fundet en løsning på. Ved forårsstævnet i Hagen havde Nanna fyldt lastbilen ved at tage tre heste med, og det samme har hun gjort i denne uge, hvor hun igen har har samme antal heste med.

På 15-årige Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II er Nanna til start i CDI5*, mens hun på avlshingsten Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/ Ferro rider CDI4* og CDI1* på DV-vallakken Blue Hors Touch Of Olympic L e. Don Olymbrio/ Fidermark (opdr. Anja & Jan Petersen).

Det er et fåtal af dressurrytterne, der har mere end to heste med, og derfor er Nannas dage også godt fyldt op, specielt i dag hvor alle tre heste skal gå konkurrence. 

Copyright Ridehesten.com
Nanna og Blue Hors Don Olymbrio. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Men hvordan er det så at have tre heste med til så store stævner? Det spurgte Ridehesten i dag Nanna om.

Det er travlt, men det er også fedt. Det er sjovt nu, hvor vi alligevel skal være her så mange dage, så synes jeg, at det er fedt at have nogle flere med. Også det at komme op ad midten nogle flere gange, man får sådan lige rystet nerverne af undervejs, fortæller Nanna.

Hvordan omstiller man sig i hovedet til at ride på forskellige niveauer?

Det synes jeg egentlig, at jeg er ved at være rimelig vant til. Det er mere det at omstille sig til den indviduelle hest, og hvad der skal til på den hest. Det er ikke så meget niveauet, der er afgørende, men mere det at huske at fx. Don O varmer ikke så meget op, Zepter varmer lidt længere tid op, og hvad er det, jeg skal huske på Zepter kontra Don O kontra Touch i lilleturs klassen.

Hør Nanna fortælle mere om, hvordan man forbereder sig samt hvordan det er at ride i Aachen i videoen herunder.

Fakta
Lær Nanna at kende i magasinet Ridehesten

I juli-udgaven af Ridehesten har vi lavet et stort portræt, hvor man kommer tæt på den nykårede danmarksmester Nanna Skodborg Merrald. Bladet kan købes HER.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen