Sejr til Dupont og debut for Obel

27-01-2024 20:41

Landsstævnet i Esbjerg og Omegns Rideklub runder nu stævnets anden dag af, og i dag blev det blandt andet til en sejr i Grand Prix for Rikke Dupont og Grand Galiano

Copyright Ridehesten.com
Rikke Dupont og Grand Galiano. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Endnu en stævnedag lakker mod enden i Esbjerg og Omegns Rideklub, og i dag var 69 ryttere til start i klasser fra MB2 til Grand Prix. 

Grand Prix-klassen blev vundet af Rikke Dupont, der med Grand Galiano e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Lotte og Gert Buchhave) viste et flot ridt, hvor blandt andet piafferne blev et højdepunkt for parret. De red til 73,833% og vandt dermed klassen. 

Placeret som nr. 2 blev Anna Zibrandtsen og Lumière e. Floricello/ Gigolo, der også viste et program med flot overskud. Her blev traverserne i trav især rost af dommerne, som gav parret en samlet score på 72,100%. 

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Lumière. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På tredjepladsen blev det svenske Sofie Lexner og Inoraline W e. Johnson TN/ Amiral, der red til 70,667%. Hun red sig også til en sejr i gårsdagens Intermediare II, her med Kingston e. Apache/ Diamond Hit. Fjerdepladsen gik til endnu en svensk ekvipage, Emma Jönsson og Gerion e. Jazz/ Don Primero, der red til 70,667%. 

Klassens sidste placering gik til Lone Madsen og Heslegård's Rosmarin e. Heslegård's Rubin/ Heslegård's Louis, der red til 68,067%. 

Sejr til Kasprzak og Danciero
I Intermediare I blev det til en sejr for Anna Kasprzak og UVM-guldvinderen Danciero e. Dancier/ Floriscount. Det var Dancieros debut i Intermediare I, og det blev til en vellykket tur for parret, der red til 70,570%. 

Copyright Ridehesten.com
Anna Kasprzak og Danciero. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På andenpladsen fulgte Mai Tofte Olesen og Almroths Santiago e. Sezuan/ Quaterback (opdr. Dorte Andersen), der red til 70,670%. Nana Breg Christensen og Weltstar's Salvator e. Sezuan/ Weltjunge (opdr. Anne Mette Skriver), der opnåede en score på 70,395%. 

Dobbelt debut til Sophia Obel
Sophia Boje Obel Jørgensen
havde i går sin stævnedebut med Highfive Fuglsang e. Grand Galaxy Win/ De Niro (opdr. Anne Dorte Riis Meyland), og i dag lykkedes det parret at ride en sejr hjem i MA1-klassen med 73,981%. Om deres ridt fortæller Sophia: 

– Det var mega spændende at starte et nyt makkerskab op med ham og få lov til at starte på ham. Jeg tror bare, vi tager det stille og roligt. Det gik også noget bedre i dag end i går, fordi vi lige havde haft en tur i går. Så stille og roligt, og så finder man som regel ind til dem. 

Sophia fortæller, at hun har redet Highfive siden september, og at de i de seneste måneder har brugt tid på at lære hinanden at kende og få øvet programmerne derhjemme. Planen er at starte Highfive i youngrider-klasserne i år, mens de næste år vil bevæge sig mod U25-klasserne. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sophia havde også sin debut i Grand Prix i dag med Foldagers Chablis e. Blue Hors Romanov/ Idocus (opdr. Charlotte og Tommy Jensen), og om det fortæller hun: 

– Det var virkelig svært! Jeg tror, det kommer til at gå lidt bedre i morgen, fordi jeg i dag havde så travlt med bare at huske programmet, at jeg glemte lidt at få redet. Så der kom lidt nogle dumme fejl. Lige lidt mere øvelse, så tror jeg det går bedre. 

Copyright Ridehesten.com
Sophia Boje Obel Jørgesen og Foldagers Chablis. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

I morgen starter Sophia Chablis i Grand Prix Specialen, mens Highfive får lov til at springe over, fordi han har præsteret flot de første par dage. 

På andenpladsen i MA1 blev det Lea Andreassen Torabi og Bekgåkras Amaranth (SWB) e. Ampère, som opnåede 71,204. Nana Berg Christensen var også at finde på sejrskamlen igen, da hun sammen med Svalegårds Hot Dream e. Blue Hors Hotline/De Noir (opdr. Stutteri Svalegård) red til 70,602% og dermed også en tredjeplads. 

Placeret som nr. 4 blev Carina Nevermann Torup med Lennon 42 e. Londontime/ Dancier, som red til 70,232%, mens Frederikke Gram Jacobsen og Foldbergs Dantino e. Dante Weltino/ Blue Hors Romanov tog klassens sidste placering med 70,139%. 

Dagens sidste starter
Dagens sidste klasse var MB2. Her sejrede Michella Skovsager og Blue Hors Zampalo e. Blue Hors Zack/ Brentano II med 73, 224%.

Cornelia Munch Sinding og Lord Hamilton e. Lord Loxley/ Don Primero blev nr. 2 med 70,040%, og på tredjepladsen fulgte Marie Amalie Juul og Nikitaro e. Blue Hors Romanov/ Blue Hors Don Romantic med 71,579%. 

I morgen står programmet på klasser fra MB2 til Grand Prix Special, og det er forsat muligt at følge rytterne i alle klasser på ClipMyHorse.

Stævnets start- og resultatlister. 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner