Rytterne er klar til DM i morgen

24-05-2024 22:03

Trine Askjær-Jørgensen

Her til aften har U25- og seniordressurrytterne været inde på de fine baner i Vallensbæk for at forberede sig til i morgen, hvor der tages hul på deres danmarksmesterskaber

Nyheden fortsætter efter annoncen

Landsstævnet med DM i dressur ved Vallensbæk Rideklub har i dag budt på de indledende klasser i paradressurrytternes mesterskab, en enkelt almindelig landsstævneklasse samt anden dag af UVM-udtagelsen præsenteret af Dansk Varmblod. Da dagens klasser var omme, blev det her til aften muligt for rytterne, som er meldt til start i weekendens mesterskaber, at komme ind og banetræne.

Med intet mindre end 17 ekvipager tilmeldt i U25-rytternes Agria og DRF-mesterskab samt 28 ekvipager tilmeldt seniorernes DM var der rift om pladsen på banerne, men de erfarne ryttere kom gelinde rundt på banerne og så ud til at lykkes godt med deres træninger forud for morgendagens klasser.

U25-rytterne åbner ballet i morgen med U25-Grand Prix, der starter allerede 7.45, og her er flere rigtig erfarne ryttere til start. Det gælder bl.a. Sara Aagaard Hyrm, Sophia Ludvigsen, Thea Bech og Karoline Rohmann, som tit er at finde i toppen.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Shirley. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Seniorerne skal på banen i dagens sidste klasse, som går i Grand Prix kl. 15.00. Allerede først i klassen bliver det rigtig spændende, når Cathrine Laudrup-Dufour og Mount St John Freestyle kommer på banen 15.08.

Senere i klassen kan publikum blandt mange andre glæde sig til at se landsholdsrytterne Carina Cassøe Krüth, Anna Zibrandtsen og Lone Bang Larsen, mens Daniel Bachmann Andersen for første gang skal ride DM på DV-hoppen Shirley e. Sezuan/ Solos Carex (opdr. Vivi & Christian Vang Lauridsen), og Cathrine Laudrup-Dufour ligeledes DM-debuterer Vividus QRE e. Zaladin MI/ Don Charley.

Søndag afgøres U25- og seniorrytternes mesterskaber med Grand Prix kür, mens paradressurrytterne rider deres kürfinaler i morgen, lørdag.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen