Rock Forever tog fløjen

27-11-2013 18:19
Avl

Ved hingstekåringen i Westfalen blev det til en fløjplads til en moderne søn af Rock Forever og så blev en præmiehingst købt til Danmark

46 hingste opnåede kåring i det tyske forbund Westfalen, og heraf opnåede de 15 at blive udnævnt til præmiehingst og fejret i hallen sammen med deres opdrættere og ejere. Bandt præmiehingstene var en søn af Blue Hors Romanov med Sandro Hit til morfar. Fire hingste mødtes i slutringen, og det var enkelt at udpege fløjhingsten i springning, idet kun en af de springbetonede præmiehingste havde fået adgang til slutringen: den super velspringende og topsmidige søn af Balous Bellini med Cornet Obolensky til morfar.

Tre hingste havde mulighed for at nå fløjpladsen i den dressurbetonede afdeling: pubikums holdning var klar, de så gerne en moderne, ædel Vitalis/Fürst Piccolo på fløjen, men sådan ville kåringkommissionen det ikke. Vitalis-sønnen var ædel, og velgående i trav men virkede lige lidt for hårdt sat op til kåringen og det gik ud over hingstens smidighed og som vi så det i longen, også hans mulighed for at vise en god, taktfast galop. Han fik reservepladsen, mens fløjen gik til en moderne Rock Forever/Florencio I-søn der viste tre gode, taktrene gangarter, dog uden at vise en travbevægelse, som fik publikum til at gå i svime.

På tredjepladsen fulgte en super smidig og topmoderne søn af Amazing Star/San Remo.
En af de hingste, som især havde imponeret i longearbejdet, med et taktfast bevægelsesforløb med stort afskub og en naturlig op-ad-bakke bevægelse, der blev meget tydelig netop i longen. Hingsten med kat. 12 efter Damon Hill/Sandro Hit havde passet ind i slutringen, men han måtte "nøjes" med prædikatet præmiehingst, og blev på auktionen købt til Danmark af Lone Bøgh Henriksen.

Læs mere om kårigen og se resultater her 

Læs mere i magasinet Ridehestens januarnummer.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen