Riwera de Hus på pension

02-12-2014 16:09

En af Frankrigs bedste Grand Prix-heste, den 13-årige oldenburgerhoppe Riwera de Hus, er blevet pensioneret fra sporten og træder nu ind i avlen

Copyright Ridehesten.com
Jessica Michel og Riwera de Hus ved WEG 2014.

Beslutningen om at hoppen fremover vil tilbringe sit otium hos Haras de Hus i Petit Mars, Frankrig, var en fælles beslutning mellem hoppens ejer, Xavier Marie, og hendes rytter Jessica Michel.

- Min sponsors mål er ikke at blive på 70% i Grand Prix, men at komme højere op, forklarer Jessica Michel. – Det er det, der driver ham og det er årsagen til, at han har set nærmere på flere talentfulde heste gennem de seneste år. Siden sidste år har det været vores mål at optimere Riweras svage punkter. Det gik fint, selv om jeg ikke var i stand til at vise det på banen ved WEG, sammenlignet med Vierzon og Deauville. Sådan er sporten. Der er gode dage og dårlige dage, når man er konkurrencerytter. Dertil kan man ikke ændre hestens natur 100%, selv ikke med specialiserede trænere. Og jeg vil ikke gå imod naturen, særligt ikke ud af respekt for Riwera.

Jessica Michel har bekræftet, at selv inden WEG havde hun og Xavier Marie besluttet, at mesterskabet blev hoppens sidste stævne.

- Riwera er en ekstraordinær hoppe med et stort hjerte og ubegrænset villighed. Sammenlignet med nogle af tophestene på internationalt niveau var hendes potentiale begrænset. Vi vidste det selv om hun har givet sit bedste på højeste niveau, tilføjede Jessica Michel.

Xavier Maries Haras de Hus købte Riwera de Hus, da hun var en ung hest, efter hun havde været ved elitehoppeskuet i Oldenburg i 2004, hvor hun var blevet solgt til Sissy Max-Theurer for 150.000 euro. Få år senere blev hun solgt videre til Xavier Marie.

Under Jessica Michel vandt hoppen det franske unghestechampionat i 2007 og blev nummer fem ved trøstefinalen ved UVM i Verden samme år. Hun blev uddannet til Grand Prix og var en del af det franske landshold ved OL 2012, EM 2013 og WEG 2014, og så blev de franske mestre i 2012.

Riwera vil fortsætte med at blive redet hos Haras de Hus i Frankrig af Jessica samt af 20 år gamle Pauline Delaunay, som kan lære af den erfarne hest. Hun vil dertil blive brugt som avlshoppe gennem embryo transfer i 2015.

Jessica Michel vil fortsætte karrieren som konkurrencerytter med flere andre heste fra Haras de Hus, herunder den kommende Grand Prix-heste Socrate de Hus, Dimension de Hus og Soliman de Hus såvel som de unge stjerner Don Juan De Hus, Hermes de Hus og Fusion de Hus. Og så rider hun Gandhi de Hus, et treårigt afkom efter Totilas på en klok af Poetin.

Kilde: Eurodressage.com

Se video af ekvipagen ved WEG 2014 herunder.

Videoer

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner