Franske Haras de Hus er sat til salg

09-06-2020 16:25

Et af Europas smukkeste og mest eksklusive stutterier, det franske Haras de Hus, er netop kommet på ejendomsmarkedet

Copyright Ridehesten.com
Jessica Michel Botton og Don Juan de Hus ved UVM for 5-års i Verden i 2013. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I over 15 år har franskmanden Xavier Maries stutteri og ridecenter Haras de Hus hørt til blandt de mest eksklusive i Europa. Den 130 hektar store ejendom huser i dag 150 avls- og sportsheste udover et stort antal rugehopper. Xavier Marie ønsker at sælge både ejendommen og selve forretningen samlet, i det han ønsker at dedikere mere af sin tid på mode og indretning, som han har lavet sin formue på, og mindre tid på heste.

Haras de Hus har fokus på både dressur og springning og avl såvel som sport. De Hus-hestene har vundet fem medaljer ved de franske mesterskaber og en UVM-medalje, lige som de har deltaget ved EM, WEG og OL.

En af stutteriets første meritter var at erhverve UVM-vinderen Poetin e. Sandro Hit/ Brentano II på PSI-auktionen som datidens dyreste rideheste solgt på auktion. Sidenhen har stutteriet produceret mange heste via embryo transfer på dyrt indkøbte kvalitetshopper.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Blandt stutteriets hingste kender vi på dressursiden Soliman de Hus e. Sandro Hit/ Donnerhall, der er far til Bøgegårdens Santiago samt stutteriets mest kendte dressurhingst Don Juan de Hus e. Jazz/ Krack C, der er far til bl.a. D'Avie. Don Juan de Hus var langt i sin uddannelse med Jessica Michel Botton, inden den døde alt for ung.

Stedets profilrytter Jessica Michel Botton kender vi fra dressurbanerne med heste som Riwera de Hus (OL 2012, WEG 2014), Noble Dream de Hus, Socrate de Hus, Don Vito de Hus, Dorian Grey de Hus, Don Juan de Hus, Swing de Hus og Hermes de Hus.

/Dresspod.

Copyright Ridehesten.com
Haras du Hus med det private palæ i baggrunden. Foto: DR.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen