Ridehallerne må benyttes

14-12-2020 13:16

Annika Knudsen Lorentsen

Politiet har meldt nyt ud i forhold til brug af ridehaller, og det betyder, at det er lovligt for alle at motionere heste i ridehallen, hvis blot forsamlingsforbuddet overholdes

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Tina Ravn
Nyheden fortsætter efter annoncen

coronasmitte.dk er der nu blevet opdateret i forhold til de nye restriktioner og brug af ridehaller. Her er tilføjet et afsnit "Særligt vedrørende heste", hvor der står følgende:

"Det er ikke ulovligt at møde op og pleje sine heste, da enhver, der holder dyr, i henhold til dyreværnslovens regler skal sørge for, at dyrene behandles omsorgsfuldt, herunder at de huses, fodres, vandes og passes under hensyn til deres fysiologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov. I lov om hold af heste præciseres det, at enhver, der holder hest, skal sørge for, at hesten tilses mindst én gang om dagen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I forhold til motioneringsdelen i en ridehal er der efter lov om hold af heste krav om, at heste skal motioneres eller gives fri bevægelse på fold i mindst 2 timer 5 dage om ugen. Ved motionering forstås fx ridning med rytter, longering mv. Dvs. at motionering generelt er et krav. Da nogle heste (eksempelvis ungheste og heste med særligt temperament) ikke kan motioneres ude, vil det være lovligt at foretage motionering i en ridehal – forbuddet mod at forsamles mere end 10 personer til et arrangement, begivenhed eller lignende skal fortsat overholdes. Det er ikke lovligt at afholde undervisning og holdtræning i en ridehal, idet en ridehal ikke må have åbent for aktiviteter, der har karakter af sports- og fritidsaktiviteter."

Det betyder, at man i de kommuner med skærpede restriktioner også må benytte ridehallerne til at motionere hestene, hvis blot man overholder forsamlingsforbuddet.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald