Politiker Ulla Tørnæs: Det glæder mig

16-12-2020 16:33

Annika Knudsen Lorentsen

Ulla Tørnæs fra Venstre ville oprindeligt have stillet spørgsmål til kulturministeren i dag, med hensyn til de lukkede ridehaller, men fordi både venstre og Dansk Ride Forbund har presset på, så blev det allerede i mandags meldt ud, at man igen må benytte ridehallerne til at motionere sin hest

Copyright Ridehesten.com
På billedet ses Ulla Tørnæs sammen med sin mand Jørgen og datter Anna Sofie. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Ulla Tørnæs fra Venstre har selv børn der rider, og netop på grund af hendes kendskab til hestebranchen, var hun en af de politikerne der pressede på for at få lavet en særregel for landets ridehaller i forbindelse med de skærpede restriktioner der nu gælder i alle landets kommuner. 

I første omgang lukkede alle landets haller nemlig ned, men da det ikke er forsvarligt i forhold til sikkerhed og dyrevelfærd ikke at kunne bruge hallerne, har både en række venstre-politikere og Dansk Ride Forbund kæmpet for, at hallerne igen kunne åbnes. 

Ulla Tørnæs er folketingspolitiker og hun er blandt andet forsknings- og uddannelseordfører for venstre. Ulla har fire gange haft ministerposter, og senest var hun minister fra 2016 til 2019 under Lars Løkke Rasmussens regering.
  

Det lykkedes i mandags, hvor det blev tilladt at motionere sin hest i ridehallen, så længe forsamlingsforbuddet fortsat overholdes, og det glæder Ulla Tørnæs: 

– Min kollega Stén Knuth og jeg ville jo egentligt have stillet spørgsmål til kulturministeren i dag, netop omkring nedlukningen af ridehallerne. Men fordi vi har presset på i flere dage, både os politikere og Dansk Ride Forbund, så ændrede kulturministeriet deres regelsæt allerede i mandags. 

– Det glæder jeg mig over, og alt andet ville heller ikke give nogen mening. Jeg har selvfølgelig fuld forståelse for, at man ikke skal samles en helt masse i hallen, og at der ikke kan være undervisning, men det eneste rigtige er, at man fortsat kan motionere sin hest. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner