Polo in the Park d. 20/8

12-08-2022 16:37

Christine Krogh Frausing
Skribent

De fleste kender polo på hest fra Ralph Lauren, Pretty Woman eller det engelske kongehus, men de færreste har dog oplevet sporten live. Nu er chancen her for at opleve den sjældne hestesport helt tæt på, når Polo in the Park indtager Bernstorffsparken d. 20. august 2022

Copyright Ridehesten.com
Foto: Polo in the Park
Nyheden fortsætter efter annoncen

På det smukke ridecenter i Bernstorffsparken i Charlottenlund, byder Copenhagen Polo Club sammen med Sportsrideklubben og Kræft Er Ikke for Børn til actionfyldt pololandskamp. Efter kampen samles der ind med en velgørenhedsauktion og efterfølgende koncert med bl.a. Jørgen Klubien. Det er første gang polo kan opleves på græsbanen I bernstorffsparken, og arrangørerne håber at skabe en ny dansk Polo in the Park tradition med velgørenhed.

– Siden polo blev etableret i Danmark, har vi oplevet stigende interesse fra alle egne af Danmark. Polo er over hele verden tæt forbundet med velgørenhed og det har længe været min drøm at skabe et ægte Charity Polo arrangement, fortæller Christian Green, direktør i Copenhagen Polo Club og aktiv polospiller.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Polo in the Park

”Kom tilbaaaage til mig”

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter dagens landskamp på den til lejligheden indrettede polobane i Bernstorffsparken, kan der nydes nostalgiske toner fra en levende legende. Jørgen Klubien (Danseorkestret) skaber top after-polo stemning år han går på scenen med sine hits som afrunding på dagen. Arrangementet foregår på græsridebanen foran den flotte tribune med tilskuerpladser og perfekt udsyn til den eksotiske hestesport. På banen dyster et veloplagt dansk polohold og de internationale polokommentatorer tager på underholdende vis publikum med ind i sportens univers og sikrer at alle forstår spillet.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Polo in the Park

Kongernes sport

Polo kaldes også for ”hockey til hest”. Det siges at være verdens ældste holdsport og blev oprindeligt udviklet som en form for krigs-simulation som kavaleriet brugte til at træne soldater og heste til slagmarken. Over årene er polo blevet til en bredere sport, som dyrkes i det meste af verden. Traditionelt udbredt i militære og royale kredse, hvorfor polo ofte refereres til som ”kongernes sport”. Polo spilles med to hold på en bane med et mål i hver ende op til fire spillere på hvert hold. Fra hesten skal spillerne forsøge at skyde bolden i mål med en knap halvanden meter lang trækølle. Polohestene er specialtrænede fuldblodsheste med stærk acceleration og som hurtigt kan stoppe og vende for at følge med i det intense spil, der foregår i galop. En polokamp består af et antal intense spilperioder kaldet ”chukkas”, som varer ca. syv minutter. Efter hver periode skifter spillerne hest.

Fakta
Yderligere information

Polo in the Park arrangeres af Copenhagen Polo Club, i samarbejde med Sportsrideklubben og Kræft Er Ikke For Børn. Entré fra kr. 95,- kan købest i forsal på Billetto.

Billetsalg findes her.
 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen