OL bør ændres mener IDRC

16-10-2021 11:28

Christine Krogh Frausing
Skribent

Det seneste OL i Tokyo har vakt interesse, og særligt måden at afvikle dressurkonkurrencerne på, mener The International Dressage Riders’ Club bør revurderes

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I December 2020 nedsatte The International Dressage Riders’ Club ny bestyrelse, med Isabel Werth i front som formand, og Klaus Roeser som sekretær. Det nye IDRC stiler mod at kommunikere mere med rytterne, og derfor har de delt lidt af dagsordenen, der blandt andet indeholder ideer der på nuværende tidspunkt er under udarbejdelse, og beslutninger der allerede er taget til fordel for ryttere. 

Efter intens diskussion blev det besluttet, at forslå følgende ændringer til FEI, skriver Euro Dressage.

VET Check

Det skaber meget uro blandt rytterne at VET-Check først bliver afholdt dagen før Grand Prix klassen, da de ikke ved hvilken dag de skal starte. Ved at afholde Vet-Check to dage før Grand-Prixen, giver det mere ro blandt rytterne. Dette er derfor et af forslagene der er sendt ind. 

Fire ryttere på et hold

Holdene bør igen bestå af fire ryttere mener IDRC, da det skaber et utroligt stort pres på holdene, når der kun er tre ryttere på hvert hold. Hvis en hest er skadet, udgår hele holdet, når alle tre rytters resultater tæller. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Grand Prix Special

IDRC ønsker at Grand Prix Special skal være "Sharp and short", og derfor vil de gerne have afskaffet pausen der er mellem anden og tredje runde i Grand Prix Specialen. Derudover foreslår de, at der skal kvalificeres fire hold mere til Grand Prix Specialen, så der er flere hold der har mulighed for at konkurrere om point. 

Stewards

I Tokyo, såvel som Hagen, var der stor tvivl om regelsættet. Stewards pointerede de gældende regler, men fortolkede dem herefter meget strikt og forskelligt. IDRC understreger at de bestemt støtter overholdelse af gældende regler, men der er brug for at der er et meget mere klart og tydeligt regelsæt, så både stewards og ryttere undgår misforståelser. 

Alle forslag sendes til FEI, der herefter skal tage forslagene op. 

Kilde: Euro Dressage

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner