Nyt projekt vil hjælpe uanvendelige heste

14-06-2017 06:33

Camilla Tiefensee Schrøder

Kustosfonden har bevilget 75.000 kr. til hjemmesiden uanvendelig.dk, som har til formål at forebygge aflivning af skadede heste

Copyright Ridehesten.com
For nogle heste er en alvorlig skade ensbetydende med en aflivning - men med bedre viden på området kan nogle af dem reddes, mener det nye projekt, ubrugelig.dk. Foto: Claus Ardal
Nyheden fortsætter efter annoncen

Rigtigt mange ryttere oplever før eller siden, at deres hest pådrager sig en alvorlig skade. Mangel på viden omkring skadesforløbet, genoptræning og forebyggelse af skader kan i værste fald betyde, at flere heste end nødvendigt aflives som følge af skaderne.

Det vil projektet uanvendelig.dk gerne gøre en indsats for at forebygge. Projektet er et samarbejde mellem Hestens Værn og multimedievirksomheden clausardal.com, og det er støttet af dyrevelfærdspuljen og kustosfonden, som til sammen har givet 125.000 kr. til opbyggelse af en vidensbank på hjemmesiden.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Viden om skader
Planen er at skabe et forum, hvor ryttere og hesteejere kan tilegne sig viden og inspiration.
Formand for bestyrelsen, dyrlæge og dressurdommer Hans-Christian Matthiessen, beskriver projektets formål således:
– I bund og grund handler hele projektet om, at vi giver rytterne et bedre udgangspunkt, når de står med en skadet hest. At vi får skabt fokus på hele problemstillingen omkring skadede heste og giver rytterne kompetent vejledning. Ikke blot når skaden er sket, men også omkring forebyggelse af skader.

Foruden Hans-Christian Matthiessen består bestyrelsen på nuværende tidspunkt af berider Bjarne Nielsen, dyrlæge og forsker Lise-Charlotte Berg samt initiativtager til projektet, Helle Kristensen.

Samlet på ét sted
Uanvendelighed er et emne med mange vinkler, og i første omgang fokuserer uanvendelig.dk på at få opbygget en vidensdatabase, hvor ryttere og hesteejere kan hente kompetent viden på et højt fagligt niveau omkring forebyggelse, skader og genoptræning.
– Hidtil har det været svært at finde dansksproget faglig viden omkring skader. Der er masser af viden tilgængelig, men det ligger spredt ud på diverse websider. Vores mål er at samle den viden ét sted, oplyser initiativtagerne i en pressemeddelelse.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner