Nyt projekt for DV's springhesteavl

09-06-2023 08:52
Avl

En initiativgruppe fra region 4 har lavet et oplæg til udvikling af dansk springhesteavl. Der er nu nedsat et Springudvalg under Dansk Varmblod, som arbejder videre med projektet

Copyright Ridehesten.com
Favour VG e. Favorit Ask opdrættet af Mogens og Birgitte Kløve-Mogensen gik fejlfrit i anden runde af Nations Cup ved Helgstrand Event redet af Aistis Vitkauskas for Litauen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblod har etableret et Springudvalg, der skal samarbejde med repræsentanter for forbundets regioner og inspireres af en tænketank bestående af fagpersoner fra hestesektoren.

Formålet med projektet er en styrkelse af populationen og kvaliteten af springhesteavlen i Dansk Varmblod. Projektet Dansk Springheste Avl, rækker videre end avlen, idet der er også er en målsætning om, at skabe et fællesskab mellem avlere, ryttere og internationale stævnearrangører herhjemme.

”Dansk Springheste Avl påtager sig opgaver og ansvar for at udvikle, synliggøre og løfte den samlede industri omkring springhesten i avl og sport i Danmark. Projektets formål er, at blive den foretrukne samarbejdspartner for avlere af springheste og sikre en markant udvikling af springsegmentet i Dansk Varmblod. Det skal ske ved en tæt kontakt med springsporten og avlerne, samt en fortsat tidssvarende og moderne avlspolitik,” lyder det bl.a. i oplægget til projektet.

 ”Det er særdeles positivt, at flere grupper kan samarbejde om at udvikle Dansk Varmblods springhesteavl,” indleder Dansk Varmblods formand Jan Pedersen, og han fortsætter: ”Udviklingen de senere år viser, at vi er helt på rette vej i vores springhesteavl, der i høj grad er drevet af passionerede avlere. Mit håb er, at vi kan øge antallet af avlere og heste til gavn for de hjemlige springryttere, samtidig med vi fortsætter udviklingen af springhestens kvalitet. Og her ser jeg projekt Dansk Springheste Avl som en vigtig del af den udvikling.”

Nyheden fortsætter efter annoncen

Første opgave for udvalget bliver at nedsætte en bred tænketank, der kan fungere som sparringspartner og idegrundlægger for Springudvalget. 

 Springudvalget, der refererer til hovedbestyrelsen, har følgende medlemmer: Frank Evald (HB-repræsentant), Flemming Schultz (rep. for initiativtagerne), Charlotte Kondrup (menigt medlem) samt Johnny Hansen og Bo K. Møller (rep. for Avlsledelsens kåringskommission). Fra sekretariatet deltager Agnethe Pedersen og Britt Carlsen.

I magasinet Ridehestens juni-nummer kan man læse en større artikel om projektet. I nedenstående video fortæller Bo K. Møller om sit syn på udviklingen i springhesteavlen herhjemme. I videoen er der klip fra Helgstrand Event, det internationale springstævne fra fredagens store klasse, hvor Renee Ulvsbjerg kom ind på andenpladsen med DV-hoppen Celeste Balslev e. Conthagos/Con Air opdrætter Fuglesangsgård v/ Niels Balslev og Kasper H. Hansen red DV-hoppen Zero K e. Kannan/Robin Z opdrætter Eskild Black Pedersen & Søren Knudsen ind på 3. pladsen. De indsatte klip fra stævnet er venligst stillet til rådighed af clipmyhorse.tv.

/Varmblod.dk

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev