Nu starter forberedelserne mod OL i Tokyo

14-06-2021 11:22

De næste to dage deltager dressurrytterne fra OL-bruttogruppen i bootcamp på Blue Hors. Her har landstræner Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein og holdleder Anne-Mette Binder sammensat et spændende program til rytterne, og det er også her, at den endelige beslutning træffes om, hvem der skal udgøre OL-holdet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Nedtællingen til OL er begyndt. Om præcis 41 dage rider den første dressurrytter op ad midterlinjen i Tokyo, og i dag starter den danske OL-bootcamp på Blue Hors, som danner ramme om forberedelserne frem mod OL.

I forrige uge udtog landstræner Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein følgende ekvipager til OL-bruttogruppen:

  • Carina Cassøe Krüth/Heiline’s Danciera
  • Cathrine Dufour/Bohemian/Vamos Amigos,
  • Charlotte Heering/Bufranco
  • Nanna Skodborg Merrald/Blue Hors Zack

Reserve: Daniel Bachmann Andersen / Carso’ni (deltager ikke i bootcampen)

Copyright Ridehesten.com
Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein og Anne-Mette Binder. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

De næste to dage mødes Nathalie og holdleder Anne-Mette binder så med de fire piger, Carina, Cathrine, Charlotte og Nanna med deres respektive heste, og her er der lagt et spændende program. Her til formiddag  er der træningssessioner, hvor Nathalie underviser hver enkelt rytter og efter frokost er der arrangeret en lille "trot up", hvor rytterne skal mønstre hestene, som der gøres til vettjek. 

– Ved vores trot up vil landsholdsdyrlæge Frederik Nielsen og hesteosteopat, hestefysioterapeut og hestemassør for det danske dressurlandshold, Gitte Søby, gennemgå hestene og snakke med rytterne og deres grooms om, hvordan de bedst kan hjælpe hestene. Herefter vil der være nogle forskellige informationsoplæg, hvor Frederik vil have fokus på fx varmen i Tokyo. Vi har også en hel skov af praktiske informationer om, hvad rytterne skal have med, hvad man må gøre, og hvad man ikke må gøre, og så har vi fundet nogle oversigtskort, så rytterne kan få en fornemmelse af, hvad der venter dem i Tokyo, forklarer Anne-Mette Binder. 

Som følge af COVID19 er det meget begrænset, hvor mange mennesker, der må komme med til Tokyo, og hver rytter må derfor kun have 1-2 ledsagere med udover deres hestepasser. Som et lille plaster på såret, har man til træningssamlingen derfor inviteret hesteejerne med til en hyggelig middag i aften. 

Copyright Ridehesten.com
International overdommer i dressur, Leif Tørnblad har dømt OL to gange. Senest i London i 2021. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

– I morgen tirsdag vil der være programridning for dommer Leif Tørnblad, som dømte ved OL i både Hongkong og London. Vi har ikke haft brugt Leif til vores tidligere samlinger, så han kommer med friske øjne og kan give feedback. Herefter vil der være nogle forskellige oplæg fra blandt andet Morten Dueholm fra Pavo, som vil fortælle om hvad der er vigtigt omkring fodringen under Tokyo, fortæller Anne-Mette. 

Kommunikationskonsulent Lars Hestbæk fra Dansk Idræts Forbund vil ligeledes holde et oplæg, hvor han forbereder rytterne på hvad de kan blive mødt af i forhold til medierne og hvordan de håndterer presse og medier. Lars skal også med til Tokyo, hvor han er "ridningens mand" fra DIF. Slutteligt vil der komme to sportsfysiolog fra Team Danmark, som har lavet forskellige tests på militaryrytter Peter Flarup. Her har man simuleret de varme- og luftforhold, som rytterne vil møde i Tokyo for at se, hvordan man reagerer. De resultater vil blive præsenteret, og her har man også inviteret landstræner for springning, Bo K. Møller og landsholdsdyrlæge Casper Tschernja

Beslutningen om, hvem der skal udgøre det endelige OL-hold, samt hvilken af de fire ekvipager, der får reservepladsen, vil blive taget kort efter bootcampen. Dermed er der altså ikke længe til, at spændingen bliver udløst, og vi ved, hvem af de talentfulde ekvipager, der skal repræsentere Danmark i Tokyo.

– Vi er i topform, og vi glæder os til nogle gode dage, slutter Anne-Mette.

Copyright Ridehesten.com
Dagens træning på Blue Hors er i fuld gang. Foto: Privat
Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen