Nedgravede heste var ikke afmagrede

07-11-2023 10:13

Mille Albinus Hjermitslev

En undersøgelse af de nedgravede heste ved Viegård Stutteri påviser ikke, at hestene var afmagrede. Sådan skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse

Copyright Ridehesten.com
Der graves efter heste under et tilsyn på Viegård Stutteri den 23. august. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Midt- og Vestjyllands Politi foretog den 23. august i samarbejde med Fødevarestyrelsen og Viborg Kommune et af mange tilsyn på det udskældte Viegård Stutteri v. John Byrialsen. Her blev der blandt andet gravet efter heste og fundet rester fra cirka 50.

Rester fra 39 forskellige heste er sidenhen blevet undersøgt af patologer på Københavns Universitet. Undersøgelsen er nu færdig, og der blev ikke fundet tegn på, at hestene var afmagrede

Undersøgelsen konkluderer ikke, hvad der var hestenes dødsårsag: 

Vi kan konstatere, at dødsårsagen ikke kunne fastlægges i den patologiske undersøgelse, men til gengæld giver undersøgelsen et klart svar på spørgsmålet om, hvorvidt hestene var afmagrede, da de døde, fortæller Vicepolitiinspektør Christian Toftemark, leder af Lokalpolitiet i Viborg.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I forhold til dyrevelfærdssagen kan vi følgende konkludere, at vi ikke kommer til at tilføje yderligere sigtelser på baggrund af den patologiske undersøgelse, fortsætter politilederen. 

De nedgravede heste var ifølge Viborg Kommune i strid med miljølovgivningen. Arbejdet med miljøsagen og dyrevelfærdssagerne på Viegård Stutteri fortsætter. 

Politiet oplyser ligeledes, at de i 2023 har foretaget 12 uanmeldte tilsynsbesøg på stutteriet, hvilket har ført til fire sigtelser for overtrædelse af dyrevelfærdsloven i 35 forskellige forhold.

Midt- og Vestjyllands Politi

Copyright Ridehesten.com
Rester af nedgravede heste ved Viegård Stutteri. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen