Myten om førerhoppen (video)

21-11-2020 17:09

Merete Haahr

Er din hest førerhoppe eller er det bundskraberen af flokken? Det sidste er måske ikke så dårligt alligevel, forklarer holdet fra Equine Science Talk International i deres seneste video med en diskussion om hesteadfærd

Copyright Ridehesten.com
Det er en myte at der altid findes en enkelt førehoppe som leder gruppen, og det er ikke altid dårligt at være nederst i hierakiet Foto: shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Selvom ideen omkring en enkelt førerhoppe i en flok heste blev afmystificeret af videnskabelig dokumentation for flere år siden, så er der stadig en udbredt opfattelse blandt hesteejere og trænere, at der i en gruppe heste altid er en førehoppe, som leder flokken i alle situationer. 

I deres seneste video forklarer holdet bag Equine Science Talk International, hvad vi ved om hestes sociale organisation, og de drøfter hestenes forhold og individuelle roller, sådan som det er blevet observeret både blandt vildtlevende heste og iblandt vores domesticerede hestehold. 

De ser ligeledes på forholdet mellem hestenes sociale rang og deres ansvar, og de fortæller hvorfor det at være nederst i hierarkiet ikke altid er et dårligt sted at være. De forklarer desuden, hvordan venskaber blandt heste ofte holder hele livet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Videokanalen Equine Science Talk international er blevet skabt at tre tyske hesteforskere for at få aflivet hårdnakkede myter omring hesteadfærd og give svar på de mest almindelige spørgsmål, som opstår blandt hesteejere.

Holdet består blandt andet af Tysklands første professor i hestevidenskab og specialist i hesteadfærd, Konstanze Kryger, og to af hendes tidligere PHD studerende, hest træner og instruktør Isabell Marr, samt dyrlæge og hestetandlæge Laureen Esch. 

 Videoerne er blevet oversat fra tysk af Kate Farmer, som selv er hestetræner og hesteadfærds forsker. 

Her kan du se de tidligere videoer fra Equine Science Talk International.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner