Mistede sin hest: Transportør hjælper med at finde ny

30-03-2021 11:28

Annika Knudsen Lorentsen

Hestetransportør Jens Overgaard blev kontaktet sent tirsdag aften, at en hest skulle køres akut til hestehospitalet på grund af kolik. Jens hentede hesten hos sin ejer, som bor på et bosted, men på trods af hurtig handling, så overlevede hesten ikke operationen den kom i i går, så nu har Jens besluttet sig for at hjælpe hestens ejer med at finde en ny bedste ven, som kan opfylde hans særlige behov

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto. Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sent tirsdag aften blev Jens Overgaard, som er indehaver af transportørfirmaet Hestebussen fra Stald Overgaard, kontaktet af en dame, som fortalte, at hun havde en hest, som stod med kolik. Hesten skulle akut transporteres til Højgaard Hestehospital i håb om at redde dens liv. 

– Jeg var egentligt gået i seng, men tænkte alligevel, at den hest skulle afsted, nu når dyrlægen havde sagt, den skulle på hospitalet, forklarer Jens og fortsætter:

– Jeg skyndte mig derfor i tøjet, fik styr på transportdokumenterne og kørte derefter afsted. Da jeg kom frem til hesten, en smuk tinker-vallak, mødte jeg hans ejer, en mand, som vi kalder "Preben" og kvinde, som havde kontaktet mig i telefonen. 

Hestens ejer "Preben" bor på et bosted, og som Jens forklarer det, så har ejeren brug for pædagogisk assistance, og derfor bor han på et bosted, hvor også hans hest kan bo. 

– Preben var rolig og fattet, og han viste stolt sin hest frem, og viste, at hesten var kommet af med et lille hestepære imens han havde gået med ham. Hesten var passet og plejet, den var velopdragen og den gik lige med op i bilen uden nogen problemer, fortæller Jens og fortsætter:

– 100 km senere afleverede jeg en tilsyneladende rolig tinker-vallak til den vagthavende dyrlæge, og aflagde rapport om transporten, og om det, at den havde afleveret en pære inden afgang. 

På det tidspunkt troede Jens, at faren for hesten var drevet over, og han blev derfor meget overrasket, da kvinden, som havde hyret ham, skrev og fortalte, at han ikke skulle hente hesten hjem igen, da den var død under operation. 

– Min første tanke var "stakkels Preben" og derfor trykkede jeg pr. automatik på "ring op" på min telefon. Det gjorde jeg uden helt at vide, hvad jeg egentligt ville sige. Kvinde og jeg talte lidt, og hun fortalte, at hestens ejer var sønderknust, forklarer Jens og fortsætter:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det gør helt ondt ind i knoglerne på mig, og jeg kan se den mand for mig, som jeg så, som tillidsfuld, ved godt mod, men udfordret i forhold til at forstå alvoren ved det koliktilfælde, som hesten var ramt af, nu opløst i tårer over tabat af sin bedste ven.

På jagt efter en ny bedste ven
Jens får den tanke, om han skal kigge rundt på Facebook for at se, om der kan findes en ny hest til "Preben", og det spørger han selvfølgelig kvinden om.

– Hun siger ja, men at markedet er støvsuget for heste i den kaliber, som "Preben" skal have. Jeg spørger ind til budget, og lover at kaste nogle følere ud. Jeg ringede derfor til nogle gode bekendte. 

Det resulterer i, at en mand, som ved alt om store koldblodsheste, laver et opslag hvor han søger en servicehest, for det er netop sådan en, som "Preben" skal bruge.

– Opslaget bliver  i løbet af få timer delt over 50 gange, og der er kommet adskillige gode bud, der passer til "Prebens" behov og budget. "Preben" og kvinden skal til Sjælland og kigge på en shirehest, og der står også en jydeblanding som er interessant. 

Mit gode hjerte løb af med mig
Jens interesse og kærlig for heste opstod, da han giftede sig ind i hesteverdenen, og nu har han sammen med sin kone Stald Overgaard ved Fredericia, samt transportfirmaet Hestebussen. 

– Jeg skriver fra tid til anden en historie om de oplevelser, som jeg har i forbindelse med hestetransporten, som jeg mener kan være interessante for andre. De kommer på Facebook præcis som denne historie, og læserne skal enten blive glade, vrede, taknemmelige, forargede eller rørte, præcis, som de er blevet med denne historie, forklarer Jens og fortsætter:

– Jeg er altså blot en hestetransportør og debattør, som er faldt helt pladask for hesteverdenen, som er fyldt med fantastiske mennesker, der for det meste kun vil det bedste for deres dyr og andre hestefolk. 

– Jeg har forresten lovet, at jeg vil køre Prebens kommende hest hjem til ham, og det med en klækkelig "Prebenrabat", for mig gode hjerte er vist løbet af med mig.

Læs også

Mistede hest til kolik: Transportør fandt en ny

16-04-2021 10:45, af Marie Helene Rigård Rohleder

For tre uger siden mistede Preben sin bedste ven på operationsbordet på Højgaard Hestehospital. Det var hestetransportør Jens Overgaard, som kørte hesten til hospitalet, og bagefter besluttede han at hjælpe med at finde en ny rolig koldblodshest til Preben, som bor på et bosted. I går flyttede shiren Kong Arthur ind 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Marie Helene Rigård Rohleder

Marie Helene Rigård Rohleder
20 24 29 28
mhr@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Reaktion på Helgstrands nyhedsbrev i dag

13-04-2021 17:26, af Kristine Ulsø Olsen

Nyhedsbrevet ”Opdatering vedrørende manglende indsyning af 3-års hingste” fra Helgstrand Dressage i dag har medvirket til at Dansk Varmblod nu har lavet en redegørelse af forløbet omkring 10-dages testen fra deres side

Viet på sin fødselsdag i Lemvig

10-04-2021 12:58, af Thomas Bach Jensen

Berider Michael Søgaard og hans partner Michael Strøm overraskede deres nærmeste her i formiddag med vielse på Lemvig Rådhus

Farvel til en danmarksmester i paradressur

12-04-2021 09:56, af Kristine Ulsø Olsen

Sidste års danmarksmester, Tina Chabert Jensen, mistede i sidste uge sin mesterskabshest og bedste ven, da Ælling måtte aflives grundet akut tarmslyng

Per Vintersbølle og Michellino genforenet

11-04-2021 09:09, af Thomas Bach Jensen

I forbindelse med elitehingsten Michellinos 30-års fødselsdag manden, der importerede hingsten, Per Vintersbølle, aflagt Michellino besøg på Østergaard

Sodashi – det hvide lyn fra Japan (video)

15-04-2021 10:45, af Thomas Bach Jensen

I japan kniber det for alle galopheste med at følge med den hvide hoppe Sodashi, der foreløbigt er ubesejret

Tre Grand Prix-heste med til Hagen

13-04-2021 15:03, af Kristine Ulsø Olsen

Daniel Bachmann Andersen som sidste år gik selvstændig, glæder sig til at gå en spændende stævnesæson i møde. Om en uges tid drager han afsted mod det internationale stævne i Hagen, hvor han medbringer intet mindre end tre heste i Grand Prix-klasserne

Pressemeddelelse fra Helgstrand Dressage

14-04-2021 19:42, af Annika Knudsen Lorentsen

Som tilbagemelding på gårsdagens udmelding fra Dansk Varmblod vedrørende 10-dages testen, har Helgstrand Dressage nu udsendt en pressemeddelelse. Læs den her

Mistede hest til kolik: Transportør fandt en ny

16-04-2021 10:45, af Marie Helene Rigård Rohleder

For tre uger siden mistede Preben sin bedste ven på operationsbordet på Højgaard Hestehospital. Det var hestetransportør Jens Overgaard, som kørte hesten til hospitalet, og bagefter besluttede han at hjælpe med at finde en ny rolig koldblodshest til Preben, som bor på et bosted. I går flyttede shiren Kong Arthur ind 

Laila Pedersen ny rytter på Stutteri Ask

14-04-2021 12:48, af Thomas Bach Jensen

Berider Laila Pedersen, der senest har været ansat hos Nordentoft Equestrian og tidligere på Katrinelund igennem flere år, er blevet ansat som springrytter på Stutteri Ask

En godkendt hingst ved Dansk Varmblods Efterkåring

13-04-2021 19:33, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Fem hingste blev fremstillet ved Dansk Varmblods Efterkåring på Vilhelmsborg i aften, hvor en hingst opnåede adgang til 10-dages prøve med henblik på avlsgodkendelse