Britt Carlsen
Hvem løber med titlen "årets hoppe" i Dansk Varmblod? Det ved vi meget mere om sidst på dagen efter først de 2-årige hopper og siden medaljeaspiranterne har været til bedømmelse.
Hopperne er udtaget ved kåringer og skuer sommeren over, hvor dommerne har været på rejse gennem hele landet for at finde de ypperste hopper i deres årgang.
Flere af de aller bedste hopper indgår i sporten, sideløbende med, at de bruges i avlen via ET (embryotransfer) hvor befrugtede æg skylles ud og placeres i en rugehoppe. Så en del af de 3-års hopper, der i dag aspirere til en guld, sølv eller bronzemedalje vil vi også kunne møde på konkurrencebanerne i fremtiden. Som det fx er tilfældet med den tredobbelte UVM guldvinder Fiontini - hun fik en sølvmedalje, da hun blev fremstillet til Eliteskuet som 3-års. Flere af de danske hopper, som har repræsenteret Dansk Varmblod ved UVM har været gennem selektionssystemet og opnået medalje ved eliteskuet - så hvem ved, måske står der i dag en fremtidig medaljetager ved UVM i holdet af medaljehopper?
Bedømmelserne starter kl 9 med løsspringning af de 2-årige springbetonede hopper, herefter er de de springbetonede medaljetagere, som skal vise deres talent over bommene. Herefter udpeges årets bedste springbetonede 2-års hoppe, og der uddeles medaljer til de nykårede medaljeaspiranter. Kl. ca. 13 findes årest bedste 2-årige dressurhoppe, og så samler interessen sig om de ældre medaljeaspiranter, som skal vises løse eller under rytter inde i opvisningshallen. Det hele kulminerer omkring kl. 16.30 til 17 hvor ridehesteavlens Miss Danmark (Årets Hoppe) i dressur og springning bliver trukket frem for publikum.
Se katalog og tidsplaner HER