Martin Fuchs vinder World Cup i Lyon

04-11-2018 16:23

Efter en dramatisk og tæt omspringning, blev det den individuelle sølvvinder fra WEG Martin Fuchs der vandt World Cup trofæet i franske Lyon

Copyright Ridehesten.com
Martin Fuchs og Clooney i Lyon. Foto: FEI
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter en tilpas svær hovedspringning, hvor næsten halvdelen af de deltagende ekvipager sluttede med maks 5 fejl. Det lykkedes 10 ekvipager at ride hovedspringningen fejlfrit, og de skulle mødes i en omspringning.

Første rytter i omspringningen – som også var første rytter i hovedrunden, og dermed tidligt vist at banen kunne rides fejlfrit – var hjemmebanerytteren Nicolas Deseuzes med Quilane de Lezeaux e. Grenat de Grez/Page de Pulstra. Efter at have redet en rigtig flot hovedspringning, tog nerverne over i omspringningen, hvor det blev til 8 fejl med tiden 40,79 sekunder.

Franske Guillaume Foutrier med Valdocco des Caps e. Number One d’Iso/Quidam de Revel var anden rytter i omspringningen. Her blev nerverne holdt i ro, og der blev redet en fejlfri tur i tiden 41,87 sekunder, men der var ikke tvivl om at den tid kunne slås. Hvilket allerede næste rytter viste, at det kunne. Det var Irma Karlsson med Ida van de Bisschop e. Kashmir van Schuttershof/Papillon Rouge, men med en bom på kontoen var 39,85 ikke meget bevendt i forsøget på at få en topplacering.

Nyheden fortsætter efter annoncen


Franske Olivier Robert med Tempo de Paban e. Jarnac/Quatar de Plape fik næsten det franske publikum til at rejse sig i stolene, da han ramte helt forkert på spring nr. to. Parret var meget tæt på at styrte, men på mirakuløs vis lykkedes det både Olivier at blive hængende og hesten at blive på benene. Han hoppede af sin hest på banen og opgav dermed at fortsætte, hvilket skete til publikums klapsalver.

Lorenzo de Luca var næste Med Ensor de Litrange. Han red en meget hurtig og sikker tur, uden at det så ud som om at der var redet ekstremt hurtigt. Men med tiden 37,78 sekunder red han sig direkte ind på førsteplads – mere end 4 sekunder hurtigere end Guillaume Foutrier. Som omspringningen efterhånden skred frem, så var det nødvendigt at komme ned på 37 sekunder, hvis man ville vinde klassen.

Som sjette rytter i omspringningen kom belgiske Pieter Devos med Apart. Han lagde ud med en hurtig vending til spring nr. to, men på vej til dobbeltspringet fik han taget for meget tilbage, til at han fik chancen for at ligge sig i spidsen. Det valg kostede næsten et sekund på tiden, og med 38,72 sekunder skulle det vise sig at række til sjettepladsen, selvom det så lovende ud med den foreløbige andenplads.

Maikel van der Vleuten var næste med Dana Blue. Dana Blue viste at han havde sin egen mening om tingene til en start, hvor der flere gange blev sparket ud efter Maikels schenkler. Men da de først red over startlinjen var de enige om at det skulle gå hurtigt og snævert. Maikel fik gjort det ekstra spændende for publikum, da det blev til et par berøringer undervejs. Men alle bommene blev hængende i holderne, og selvom Maikel gjorde, hvad han kunne for at lægge sig i spidsen, så er Dana Blue bare ikke helt så hurtig hen over jorden som Ensor de Litrange. Det betød at de stoppede tiden på 38,00 sekunder, og altså lige en tand langsommere end Lorenzo de Luca.

Kevin Staut var med For Joy van’t Zorgvliet HDC sidste franske ekvipage i omspringningen. Der blev fra start lagt ud i et højt tempo – denne sejr skulle gerne gå til dem! Samtidig gjorde hjemmebanepublikummet gjorde alt, hvad de kunne for at heppe parret hurtigt nok i mål. Men selvom der blev kæmpet, var det ikke helt nok, og det var nu tydeligt at se, at Lorenzo de Lucas tid ikke var sådan lige til at slå.

Men det lykkedes næste ekvipage at slå Lorenzo de Lucas tid. Meget passende blev det WEG-sølvmedaljetager Martin Fuchs med sin WEG-hest Clooney. Han red mere snævert end nogen af de andre til det trejdesidste spring, og selvom det så farligt snævert ud, så lykkedes det at ride fejlfrit over lodretten. Og den vendning gav pote – de smuttede direkte ind på den foreløbige førsteplads, efter der red i mål med tiden 37,25 sekunder!

Så var der kun en ekvipage tilbage til at lave om på resultatlisten. Kunne det lykkes WEG-bronzemedaljetageren Steve Guerdat at ride endnu hurtigere på den altid velspringende Bianca? Steve ved i hvert fald hvad der skal til, for at lægge sig i spidsen af sådan en World Cup kvalifikation. Der blev givet gas på banen, men Bianca var ikke helt med på at dreje hurtigt nok til den sidste forhindring. Selvom det kun var ganske lidt, betød det at de sluttede lige en tand langsommere. Med tiden 37,89 sekunder rakte det til en tredjeplads for Steve Guerdat.

Resultatlisten kan ses her.

Martin Fuchs i top
Med sejren i dagens World Cup kvalifikation, har Martin Fuchs lagt sig helt toppen i den samlede stilling. Med Clooney fik han også tredjepladsen i Verona sidste weekend, og det rækker foreløbigt til en placering helt i top.
Kevin Staut ligger nr. to efter at have samlet point til tre kvalifikationer, og Steve Guerdat ligger på en trejdeplads efter at have samlet point til alle fire World Cup kvalifikationer der indtil videre har været her – heraf en tredjeplads i dag og en fjerdeplads i Helsinki.

Den samlede stilling kan ses her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen