Maria Schou har solgt Seana

24-08-2022 10:24

Annika Knudsen Lorentsen

Sammen har de vundet DM flere gange, deltaget ved internationale mesterskaber og leveret det ene gode resultat efter det andet. Nu har Maria taget en hård beslutning og solgt hendes mangeårige tophest til en svensk familie

Copyright Ridehesten.com
Maria Barnewitz Schou og Seana har netop vundet en 140 cm klasse ved det internationale stævne i forbindelse med VM i Herning. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De seneste to år har Maria Barnewitz Schou kunnet stille sig øverst på podiet ved udendørs DM for ungryttere, hun har redet ungdoms EM tre gange i løbet af de sidste fire år og vundet et utal af klasser både nationalt og internationalt. Maria har de seneste år vundet Nations Cup-stævner, mange medaljer og debuteret i både 145 og 150 cm. Alt dette har hun igennem de sidste 5-6 år opnået sammen med sin nu tidligere tophest Seana 2 e. Stolzenberg. 

Maria har valgt at sælge den 15-årige hoppe, som fortsætter sit liv i Sverige. En hård beslutning for Maria, som har haft så mange store oplevelser med Seana. 

– Det var en vildt svær beslutning, men nu er Seana i en alder hvor det ville være mest optimalt for hende at sælge hende videre til en juniorrytter der kan få lov til at lære af hende og springe juniorklasser på højeste niveau istedet for ungrytterklasser, forklarer Maria og fortsætter:

Copyright Ridehesten.com
Maria Barnewitz Schou med Seana. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Seana er en once in a lifetime hest, som virkelig har gjort alt for mig. Vi har opnået så utroligt meget sammen og meget mere end jeg i min vildeste fantasi kunne have forestillet mig, da vi købte hende for 5,5 år siden. Hun har det største hjerte, og jeg er sikker på jeg aldrig får en hest som hende igen, hun har lært mig alt og vi har udviklet os ekstremt meget sammen. Jeg synes dog også det er tid til at jeg skal prøve noget nyt og Seana skal give en yngre pige ligeså meget glæde som hun har givet mig. 

Seana er solgt til familien Hammarström og skal rides af Ellen Hammarström, som er 14 år og rider sit første år som juniorrytter næste år. 

– Seana og Ellen passer virkelig godt sammen, understreger Maria. 

Hjemme i stalden kan Maria dog glæde sig over, at hun har Seanas 7-årige helsøster Satelittenflieger K stående. En hest hun ejer i samarbejde med familien Linde, og som hun skal ride ved det internationale stævne i Hjallerup denne uge. I handlen med Hammarström har Maria ligeledes fået den 10-årige Chandler 9 e. Cornet Obolensky i bytte, en hest som har gået 150 cm med Selma Hammarström og som Maria ligeledes vil starte i Hjallerup. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Barnewitz Schou med Seana ved DM for ungryttere i år. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald