Britt Carlsen
- Det er så dejjligt, når de lige passer og flasker sig inde på banen, men det er også tre gode heste jeg havde med i championatet i år, fortæller Blue Hors berider Maria Anita Andersen, der sejrede i 5-års finalen på Svalegårds Hottie e. Blue Hors Hotline opdrættet af Jens Chr. Krabbe. I klassen for 6-års heste kom kun ind på andenladsen på hollandskopdrættede Cavanillas-W e. Florett og på tredjepladsen med Katholt's Bossco e. Blue Hors Don Schufro opdr. Finn Kristensen. Her fortæller Maria om vejen mod championatsfinalen og sine finalister.......
Blue Hors købte Svalegårds Hottie, da hun var tre år. Hun har fået opdrættermedalje i sølv, og det er Maria, som har redet hoppen siden hun var 4 år og sidste år blev de placeret på 5. pladsen i championatsfinalen. - Hun er blevet stærkere og kan bedre bære de store bevæflser hun har, og så går hun altid alt hvad hun kan. Det var nemmere at ride hende ude ved UVM i Verden i sommer, for herinde i hallen blev hun lidt trykket af stemningen. Der er lidt pres på de unge, fordi der ingen tilskuere var tirsdag og så fuld gang i den torsdag med mange mennensker, forklarer Maria. Blue Hors havde kvalificeret 14 heste til mellemrunden og de havde 12 med videre til finalen. - Championatet er et godt salgs- og udstillingsvindue for vores hingste- og salgsstald, fortæller hun.
Fra ude til inde
- Fordi JBK-stævnet ligger først på indendørssæsonen kan det være svært at træne de unge heste til at gå inde. Det er især svært for de 5-årige heste, der skal gå program.Vores 6-års heste har haft mulighed for at se noget mere, men f.eks. Cavanillas kunne jeg næsten ikke få rundt inde i hallen sidste år, så han har været ude og opleve noget mere siden da.
- Det er lidt dumt af os, at vi vænner vores dressurheste til at der skal være helt stille, når de kommer indendørs, for når der så er mange mennesker som her ved finalen, så kan man ikke forlange, at de skal være helt stille. Det er urimeligt, så vi skal vænne hestene til uro istedet for.
Marias championatsheste skal hjem og holde ferie. Det betyder at de skal på fold og ride ud i skoven og måske have lidt longearbejde for at styrke dem over ryggen de næste par måneder. Vores heste er vandt til at gå på fold, hver dag, så det fortsætter de bare med, fortæller Maria. Alle tre medaljetagere i championatet står på salgslisten, men Maria har et lidt blødt punkt for især Bossco, så hun håber på at han kan blive gemt lidt.
- Der er mange som har delte meninger om Bossco, men når man sidder på ryggen af ham så giver han en en hel ualmindelig gode ridetur, han er så blød, smidig og så arbejdsvillig. Han har noget helt specielt over sig. Jeg ved godt, at han ikke går med så meget forbensløft, men så er han til gengæld rigtig god bag, og så skal det andet nok komme. Den giver en en helt vild fornemmelse af overskud og blødhed og bruger kroppen meget, og så er den er bare så god i hovedet og samtidig aldrig doven. En meget speciel hest. Jeg er glad for at dommerne har belønnet den for at være så reel og ridelig.
- Cavanillas så eksplosiv i sine gangarter, men han minder lidt om en teenage dreng i sit hoved, hans tanker kan godt vandrer inde på banen, fortæller Maria med et smil.
Første championatssejr
- Jeg har aldrig vundet champoionatet. Jeg har altid været ret god første dag, men i finalen har det ikke lykkes. Det er fedt og sjovt at vinde og dejlgit at sidde på en hest der forjtjerner det. I championaterne er det hestenes kvalitet, der er afgørende, og så er man som rytter jo godt hjulpet, når man sidder på heste med tre gode gangarter. Maria indrømmer også, at hun bliver både glad og stolt, når dommerne roser hende for hendes følsomme ridning for for hestenes uddannelse efter uddannelsesskalaen, og som hun bemærker til sidst: Så er det godt for forretningen Blue Hors at få en championatsvinder.