Lovende løsspringning

09-03-2024 10:50
Avl

De 3-årige springhingste fik efter gårsdagens hviledag lov til at vise, hvad de målrettet er avlet til, da de her til morgen blev vist i løsspringning

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter 10-dages testen er afløst af en frivillig 1-dages test på hingstekåringens første dag, hvor de fleste 3-års hingste bliver fremvist under rytter, er longering for springhingstene nu bortfaldet. Derfor har de hviledag fredag og skal så vises i løsspringning lørdag og søndag.

Her til morgen fik både publikum og kåringskommissionen bestående af Signe Wiese, Johnny Hansen, Bo K. Møller og Allan Blomgren hingstene at se i Hal M, hvor de først blev vist løse på en 8-tals bane og derefter på en løsspringningsbane.

For de fleste hingstes vedkommende gælder det, at dommerne har set dem løsspring allerede ved forbesigtigelsen og dernæst ved februar måneds træningsløsspringning på Vilhelmsborg. Alle hingste i holdet er danskavlede med en enkelt undtagelse; nemlig kat.nr. 18 Bøgegårdens Halligo Z e. Halifax van het Kluizebos/ Comilfo Plus Z fra Stald Bøgegården. Hingsten er kåret i udlandet og netop importeret til Danmark kort før hingstekåringen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I morgen kl. 9.00 er hingstene tilbage i Hal M, hvor de får sidste chance for at demonstrere deres springegenskaber, inden dommerne om eftermiddagen i Boxen annoncerer, hvilke hingste er kåret.  

 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen