Lisbeth har succes med de unge

07-03-2020 17:08

Dansk Varmblodsavleren Lisbeth B. Andersen, Skals, står som avler to 5-årige finalister i Unghestechampionatet, en dressur- og en springhest – og de har klaret sig forrygende

Copyright Ridehesten.com
Syvhøjegårds Balouis under Emilie Mosegaard Christiansen. Foto: Ridehesten.com/Ida Dalgaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Katrinelund Unghestechampionat for de bedste 5-årige dansk varmblod-registrerede springheste er netop afsluttet, og Lisbeth B. Andersens opdræt Balouis e. Balou du Rouet/Cajus sluttede på en fornem femteplads. Den er ejet af Niels Osterland og har derfor fået fornavnet Syvhøjegårds, og den rides af Emilie Mosegaard Christiansen.

Lisbeth har fortrinsvis avlet dressurheste og er landskendt som en stabil producent af finaleføl, medaljehopper og kårede hingste. I de senere år har hun også målrettet avlet springhingste og har tilkøbt en særdeles god avlshoppe af sin gode avlerkollega Esben Pedersen, nemlig bronzemedaljehoppen Louisiana Sem, som Balouis er mor til, der blev avlsgodkendt som 3-års. Louisiana er sidenhen solgt, og Lisbeth har beholdt en særdeles god datter.

Balouis har nu fuldført sin deltagelse i Katrinelund Unghestechampionat, hvor testrytter Andreas Schou gav udtryk for sin begejstring for hesten med karaktererne 9 for ridelighed og 9 for kapacitet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Balouis har gjort et fantastisk arbejde, så det var en stor glædelig overraskelse, at han blev så flot placeret, udtaler Lisbeth.

Copyright Ridehesten.com
Lisbeth B. Andersen med Syvhøjegårds Balouis. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Ulsen.

Parallelt med Katrinelund Unghestechampionat afvikles Blue Hors Unghestechampionat for 5-årige dressurheste, og der er også deltagelse af et af Lisbeths opdræt, nemlig sølvmedaljehoppen Sweetnes e. Blue Hors St. Schufro/Tailormade Lancelot, som Lisbeth har solgt til Christine og Lars Paulsen. Hoppen er trukket på en stamme, som Lisbeth selv har opbygget på fuldblodshoppen Red Rose xx, der er tipoldemor til Sweetnes.

Sweetnes rides af berider Silje Bakken, og ekvipagen har klaret sig forrygende her i Herning. I onsdagens første klasse kom de på en delt førsteplads, og om torsdagen på en andenplads, og det placerer dem sammenlagt på en førsteplads forud for testrytterdelen, der afvikles lørdag og søndag formiddag, hvor berider Daniel Bachmann Andersen tester hestene. Sweetnes er blandt de heste, der skal testes søndag, og hendes opdrætter Lisbeth B. Andersen er selvsagt meget spændt.

– Jeg synes næsten ikke, jeg kan vente til i morgen. Det er meget nervepirrende, og en af de bedste heste har jo også fået høje karakterer af testryttere i dag, slutter Lisbeth, der krydser fingre for sin hoppe i morgen.

Copyright Ridehesten.com
Sweetnes under Silje Bakken.Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen.
Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen