Levisto Z er her ikke mere

11-12-2021 13:45

Trine Askjær-Jørgensen

Den smukke grå holstenerhingst, Levisto Z, som blev kåret i Dansk Varmblod tilbage i 2002, døde i går i sine vante omgivelser på Zangersheide i en alder af næsten 25 år. Familien sagde farvel til den karismatiske hingst med følelsesladede ord

Nyheden fortsætter efter annoncen

I går annoncerede stambogen Zangersheide den triste nyhed, at man har måtte sige farvel til en rigtig Zangersheide-institution, skriver Züchterforum.

Hingsten Levisto Z e. Leandro/ Carolus I er nemlig ikke mere. Den smukke grå holstenerhingst, som blev født i 1997, døde i går den 10. december i en alder af næsten 25 år.

Hingsten blev kåret i Dansk Varmblod tilbage i 2002, da han var fem år gammel. Under Judy-Ann Melchior, som er datter af Zangersheides ejere, har Levisto Z været aktiv på højeste niveau af springning i 10 år. I 2013 blev hingsten så pensioneret ved en bevægende ceremoni på Zangersheide foran Judy-Ann Melchiors forældre og publikum mellem hovedrunden og omspringningen i hingsteklassen "Sire of the World", som Levisto selv tidligere har vundet to gange.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Judy-Ann og Levisto Z har redet utallige World Cups, 5* Grand Prix-klasser og i Global Champions Tour, og hingsten har i to årtier været et kæmpe aktiv i avlen og bidraget med sine kvaliteter til utrolig ridelige og hårdtarbejdende heste med god sportsmentalitet. Siden pensioneringen i 2013 har Levisto nyt sit otium i vante omgivelser på stutteriet, og i går var så det endelige farvel.

Holdet på Zangersheide sagde farvel til hingsten med følelsesladede ord på stambogens hjemmeside:

– Kongen af vores stald, Levisto Z, forlod os den 10. december i en alder af næsten 25 år. Levisto Z var verdensberømt med sin lækre, hvide manke, sit slående udseende og sin ekstraordinære karakter og elsket af alle, der mødte ham. For Judy Ann, hele Melchior-familien og hans brugere var Levisto Z nok den mest ekstraordinære hest af alle og den absolutte favorit i stalden. I en alder af 7 blev Levisto Z købt af Léon Melchior med henblik på en sportskarriere under Judy Ann. Der var et klik med det samme mellem rytteren og hingsten, og deres fælles karriere førte til de største succeser. I årevis var duoen et af de mest fremragende par i det internationale turneringskredsløb og opnåede adskillige strålende resultater, herunder uden tvivl højdepunkterne i succeserne ved Grand Prix'erne i Helsinki, Sao Paulo, Lyon, Rio de Janeiro og Hamborg samt VM-turneringerne i Oslo og Stuttgart. Efter at han forlod sporten i 2013, fortsatte Levisto Z sin karriere som avlshingst på Zangersheide Stud og var i mange år en af ??de største favoritter blandt adskillige opdrættere verden over. Hans afkom bliver rost af rytterne for deres ekstreme ridelighed, overblik og deres samarbejdsvillige karakter. Alt sammen egenskaber, der gjorde Levisto Z selv så unik som sportshest. Dusinvis af hans afkom beriger international topsport, blandt hvilke Pumped Up Kicks, Mr. Visto, Lennox Luis og Luftikus S er de mest kendte. At miste Levisto Z er et hårdt slag for Judy Ann, hendes familie og Zangersheide Stud. Minderne om denne slående hingst, som vi holder, er vidunderlige, historierne er mange og vil blive fortalt i mange år fremover. Også i sporten vil vi være i stand til at nyde afkommet af denne ekstraordinære far i mange år fremover. Tak for alt Levisto. Vi vil aldrig glemme dig...

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner