Camilla Tiefensee Schrøder
Der er mange velgørende projekter i Danmark, som fortjener støtte, og det har Langagergård Rideklub ved Varde besluttet at gøre noget ved.
Derfor holder klubben om knap to uger et ekstraordinært stævne, hvor der vil blive sprunget for velgørenhed. Konceptet kalder de "Rid med hjertet", og ideen kommer fra et beslægtet projekt i motorsporten, som hedder "Ræs med hjertet". Det går ganske enkelt ud på, at sportsbegivenheden skal fungere som indsamling, hvor pengene går ubeskåret til et godt formål.
– Vi tror 100 % på, at det her kunne blive stort, og vi så gerne, at der var andre klubber, som vil gøre brug af konceptet, for her et potentiale for at gøre en forskel, lyder det fra klubben i en pressemeddelelse.
Startgebyr er en donation
Når Langagergård afholder stævnet den 9.-12. juni, har de valgt at støtte julemærkehjemmet i Kollund, som samtidig vil være med til stævnet som frivillige hjælpere.
Rid Med Hjertet-stævnet fungerer som et ganske almindeligt ridestævne, hvor dommer, banebygger og dagligt personale har sagt ja til at afvikle stævnet uden løn. Startgebyrerne på 50 kr. pr. rytter vil gå direkte til Julemærkehjemmet i Kollund, og hvis man ønsker at donere mere end det, kan man blot vælge at indbetale et højere startgebyr. Derudover vil der være indtægter fra en sund snackbar, hvor julemærkehjemmets børn står bag disken, mens andre vil hjælpe til på springbanen.
Tilsammen håber arrangøren på at kunne indsamle omkring 10.000 kr.
– Det vigtigste er ikke størrelsen på beløbet, men at alle har haft en god dag, siger Tommy Nielsen, der er frontmand i Rid med Hjertet og daglig medhjælper på Langagergård.
Kaster bolden videre
For at mindske de økonomiske udgifter til stævnet, har klubben fundet en virksomhed, der har doneret 10.000 kr. til indkøb af specielle Rid med hjertet-rosetter. Ud over at give en god pris på rosetterne har DK Rosetter valgt at støtte op om projektet ved at donere medaljer.
Ved stævnet på Langagergård vil der være rosetter til alle, der deltager, og en medalje til alle, der rider fejlfrit, men derefter vil der stadig være et stort overskud af rosetter, som kan gives videre til den næste klub, der evt. ønsker at arrangere et Rid med hjertet-stævne.
– Efter evalueringen af første stævne kaster vi bolden op til en anden klub, der kunne tænke sig at lave noget tilsvarende. Så får de kassen med det resterende materiale udleveret, siger Tommy Nielsen.
Kun fantasien sætter grænser
Denne gang har Langagergård valgt at holde et springstævne, som samler ind til et julemærkehjem, men hvis andre ønsker, at arrangementet tager en anden form, er det helt op til dem, så længe det forbliver i samme ånd.
– Det eneste, jeg sætter som krav, er, at det skal være på frivillig basis, og at indtægterne skal gå ubeskåret til et velgørende formål. Hvilken ridedisciplin og hvilket velgørende formål, det skal være, vælger man helt selv, siger Tommy Nielsen.
For Langagergårds eget vedkommende er planen at holde et årligt Rid med hjertet-stævne.
Håbet er, at konceptet med tiden vil blive landsdækkende, og at også de allerstørste spillere på det danske stævnekort vil få lyst til at gribe bolden.
– Hvis Helgstrand eller Blue Hors en dag ringer og siger: Det er et godt koncept, det kunne vi også godt tænke os at lave, så ville jeg virkelig klappe mig selv på skulderen, siger Tommy Nielsen.