Annika Knudsen Lorentsen
Firkløverets Springakademi har igennem ca. 6 år arbejdet for at udvikle talentfulde unge springryttere, ved at tilbyde dem et fællesskab, hvor der er gode trænere tilknyttet og mange andre fagligt kompetente personer indenfor hestebranchen. I weekenden var der clinic, hvor også akademiets nye seniortrup var med.
Gode redskaber fra dygtige trænere
I forbindelse med den netop overståede clinic, var der flere ryttere med for første gang. En af dem var 19-årige Emma Pietta Schou, som var til prøveridning med henblik på at blive optaget i akademiets junior/ungryttertrup.
– Det var megafedt at være med. Det var super hyggeligt, og man kom tættere på de andre ryttere. Nogle af dem kendte jeg lidt i forvejen, mens flere var svære at kende, fordi man aldrig har set dem uden ridehjelm. Jeg synes helt klart, at det er dejligt, at få muligheden for at deltage i det fællesskab, og jeg håber selvfølgelig på, at jeg bliver en del af akademiet fremover, fortæller Emma og fortsætter:
– Jeg synes også, at den feedback, som jeg fik fra Björn og Maria var virkelig god, og træningen er jeg sikker på, at jeg kan få gavn af både i hverdagen og til stævner.
Emma bor ved Køge og får til dagligt undervisning af Shannon Mejnert Ketterle og Sarah Kroman. Her bor hun med hestene hjemme, og lige nu har hun den 11-årige hingst, som hun havde med til træning, to 5-års heste og en 6-års som hun rider for en hesteejer. Emma har været med til at vinde DM for hold, ligesom hun er blevet 5'er til junior DM, og netop nogle af disse præstationer er grundlag for, at det giver rigtig god mening at have hende som en del af akademiet.
– Jeg vil gerne blive ved med at dygtiggøre mig, og jeg tror på, at de redskaber vi får fra meget kompetente trænere i akademiet, kan hjælpe mig endnu længere, slutter hun.
Træningen var en fed præmie
Iben Just Madsen fra Nordjylland var også et nyt ansigt ved weekendens clinic, for hun havde nemlig vundet en konkurrence, som gjorde, at hun fik lov at deltage i træningen hos akademiets U25 trup. Her skulle hun ride hos Emil Hallundbæk, og hun fortæller også, at det var en god oplevelse.
Ridning er jo ofte en egosport, men i Firkløverets Springakademi bliver man en del af et fællesskab [Iben Just Madsen]
– Det var virkelig et professionelt setup. Jeg kunne rigtig godt lide det med, at der er fokus på målsætning og udvikling, og ikke bare træningen. Hele det sammenhold og fokus der er, i forhold til at man skal være et team, som arbejder sammen omkring at blive bedre, er virkelig fedt, fortæller hun og fortsætter:
– Jeg fik undervisning af Emil og det var sjovt at få feedback fra en som også selv rider så meget, og som virkelig forstår ens mål og drømme.
Drømmer om at søge ind
Efter weekendens clinic håber Iben, at hun kan søge om optagelse i akademiet, for hun vil rigtig gerne have flere af disse træninger.
– Jeg ejer ikke selv de heste jeg rider, så jeg skal lige snakke med hesteejerne omkring det, men jeg tænker helt klart, at jeg vil søge om optagelse. Ridning er jo ofte en egosport, men i Firkløverets Springakademi bliver man en del af et fællesskab, og man kan hjælpe hinanden også selvom man er konkurrenter på selv konkurrencebanen, slutter hun.
Flere spændende indslag
Det var ikke kun undervisningen der var i fokus ved weekendens samling, for her skulle seniorrytterne blandt andet ride en opvisningsspringning, hvor akademiets træner Maria Gretzer stod for opvarmningen af rytterne, mens hendes mand Björn Carlsson stod for banebygningen og kommenteringen af de enkelte ridt.
Weekenden bød også på et spændende oplæg fra akademiets dyrlæge Kristian Ringkjær Andreasen fortalte om, hvordan man kan træne for at undgå skader og hvad man skal tænke over i forhold til rideunderlag og belastning, alt efter hvilken hest man har, og hvilke ting man skal passe på. Her spurgte rytterne ivrigt ind til emnet, og der blev uddelt guldkorn, som mange af rytterne efterfølgende fortalte meget positivt omkring.