Kürdag hos Hovgaard Rideklub

24-05-2015 19:07

I dag var kür-dag ved ECCO Cup-kvalifikationen ved Hovgaard Rideklubs landsstævne i dressur

Copyright Ridehesten.com
Nikoline Ulrich på Dornick-Son - her ved DM 2014.

Først var det juniorerne, der kom på banen, og her var det endnu engang Sille Engermann på Darius, der løb af med sejren, denne gang med flotte 76,500%. I den samlede ECCO Cup-kvalifikation for juniorerne denne weekend blev der derfor ikke overraskende også til sejr til Sille og Darius med en samlet score på 149.921. Andenpladsen gik til Nana Gajhede på Dark Knight e. Don Crusador/Tannenhof´S Cheenook (opdr. Christine Runge) med sammenlagt 142,899, mens Victoria E. Vallentin på Fürstentraum blev nummer tre med 141,8.

- Jeg var meget tilfreds med Darius i Hovgård. Eftersom han lige havde gået JBK weekenden forinden, valgte vi at droppe opvarmningsklassen om fredagen og kun ride den egentlige ECCO tur. Darius er ikke en hest, der kikker, så for ham er det ikke nødvendigt at komme en tur rundt på banen, og de fejl der kom var små misforståelser. Jeg rider en kür, jeg selv har lavet både program og musik til, og jeg har den fordel, at jeg derfor kender hver enkelt lille peak i lyden og ved nøjagtig, hvor jeg skal være på banen. Mange tror, jeg rider til Valegros musik, men faktisk lavede jeg musikken længe før deres blev offentliggjort. Mit program har en ret høj sværhedsgrad, der hele tiden veksler mellem frie og samlende øvelser - bl.a. fra fri galop direkte til skridt og fra fri skridt til samlet trav. Darius er en hest, der lytter til ganske lette hjælpere, og det er derfor muligt. I løbet af den næste uges tid tager vi stilling til, om Darius skal en ekstra tur til udlandet før hans forhåbentlige deltagelse ved EM til sommer, fortæller Sille Engermann til Ridehesten.com.

Det blev Kathrine Springborg på May Candeloro e. Michellino/Chrevi'S Cavallo (opdr. Riitta Westerholm), der vandt kürklassen for ungrytterne med en score på 71,917%.

- Jeg har haft min kür i relativt lang tid, da jeg lavede den til ECCO Cup sidste år. Jeg har lavet programmet i samarbejde med Nanna Merrald med fokus på, at de ting, den har nemt ved, er gjort lidt sværere som f.eks. serier, hvilket jeg har på buet spor. Desværre kiksede den ene serie i dag, men jeg havde en bufferlinje, hvor jeg fik vist den igen fejlfrit. Udover den ene fejl forløb küren stort set fejlfrit, og det er en af de bedste ture jeg har haft i det program. Jeg er enormt glad for musikken, som er lavet af Sandra Merrald, som også har været rimelig uændret siden sidste år, hvilken jeg synes passer fint i takt og rytme til Candeloro. Næste mål er forhåbentligt at blive udtaget til et youngrider mesterskab og måske et internationalt stævne inden, fortæller Kathrine Springborg til Ridehesten.com.

Kürsejren var dog ikke nok til at sikre Kathrine og May Candeloro den samlede sejr i ECCO Cup-kvalifikationen for ungryttere. Den gik i stedet til Michala Mejlgaard Jensen på Uno med en samlet score på 142,801, mens Katrine og May Candeloro indtog andenpladsen med 142,575, og Caroline Aarosin på Daydream e. Royal Diamond/Midt-West Ibi-Light (opdr. Lone Bøegh Henriksen) blev nummer tre med 141,822.

Med 73,292% red Anne Sophie Gerstorf Sørensen og Jumanji sig til sejr i kürklassen for kat. 2-ponyer. Dermed sikrede de sig også den samlede sejr i ECCO Cup-kvalifikationen for kat. 2-ponyer med sammenlagt 144,39. Den samlede andenplads gik til Sara Aagaard Hyrm på FB Gangster med 141,204, mens Sandra Gottlieb Lyngø på Højvangs Bondeo blev nummer tre med 140,398.

- Det var et rigtig fantastisk stævne, hvor omgivelserne var rigtig gode og ponyerne var rigtig søde på banerne. Jumanji og jeg havde et rigtig godt kürprogram, hvor det hele lykkedes helt fint og Jummi var som altid med mig 110% på banen, fortæller Anne Sophie Gerstorf Sørensen til Ridehesten.com.

Nikoline Ulrich på Dornick-Son red sig til en score på hele 76,833% i kat. 1-ponyernes kürklasse, hvilket rakte til sejr ikke bare i klassen, men også i den samlede ECCO Cup-kvalifikation for kat. 1-ponyer med 148,784. Karoline Rohmann på Adriano B tog den samlede andenplads med 147,495, mens tredjepladsen gik til Sara Aagaard Hyrm på Der Harlekin B med 145,502.

- Det har været en helt fantastisk weekend. Dornick har været i topform og på dupperne alle dage, specielt i min kür, hvor vi lavede personlig rekord med 76,8% og det bedste program, vi har præsteret til dato. Vi formåede også at ramme musikken præcis de rigtig steder, og så lige en stor tak til Hovgaard Rideklub for et helt vildt gennemført stævne, fortæller Nikoline Ulrich til Ridehesten.com.

Ud over ECCO Cup’ens kürklasser bød dagen også på tre øvrige klasser. Først en ECCO Cup B-finale for pony, som blev vundet af Victoria Kuusisto Pedersen på Goldfever Hella Bella med en score på 69,959%.

Herudover gik der to PRI-klasser for pony, hvor den første blev vundet af Sara Aagaard Hyrm på Jarno med 69,187%, mens den anden blev vundet af Amalie Greve Christensen på Pascal Wales med 67,062%.

Se flere resultater HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen