Konference - Hestesporten frem mod 2030

16-07-2021 12:02

Christine Krogh Frausing
Skribent

Vil du gerne blive klogere på hestevelfærd, hestesport, samt rideulykker? Center for Forskning i Familiedyrs Velfærd, afholder lørdag den 30 oktober en konference om hestesporten frem mod 2030

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den generelle øgede interesse for dyrevelfærd i samfundet betyder, at flere og flere interesserer sig for dyrenes vilkår, ikke blot under produktionsforhold men også forholdene for hobbydyr og dyr, der anvendes til konkurrencer.

Hestesporten er bred og favner mange forskellige discipliner, som alle udvikler sig, også i måden man ser på hestenes velfærd.

Hvor er vi på vej hen? Gør vi det godt nok? Er der noget, vi kan gøre bedre? 

Center for Forskning i Familiedyrs Velfærd holder i år en konference, der omhandler hestesport og hestevelfærd frem mod 2030. Konferencen tager udgangspunkt i både Danmark, men også resten af verden. Mette Uldahl, dyrlæge samt dyreetisk rådgiver og formand for den europæiske hestedyrlægeforening FEEVA, kommer blandt andet og holder et foredrag om etik og velfærd blandt heste i sporten, i både Danmark og internationalt. 

Copyright Ridehesten.com
Mette Uldahl. Foto: Ridehesten/Jørgen Bak Rasmussen

Derudover deltager professor Lene Munksgaard, der kan fortælle om hvordan Det Dyreetiske Råd arbejder, og om deres overvejelser omkring hestene. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dagen er spræng fyldt med mange spændende foredragsholdere og du kan se dem alle HER

Dagen rundes af med en paneldebat omkring hestesporten nu og i fremtiden, men inden da, træder Marie Rohleder på scenen, for at fortælle om rideulykker. 

I 2009 skete der nemlig 9.500 registrerede rideulykker. Det er cirka 26 ulykker på dagligt plan, og det er alt for mange. Derfor har Marie, sammen med Line Sahl, forsket i sagen, og det kom der et projekt ud af. Læs mere om emnet HER

Copyright Ridehesten.com
Marie Rohleder. Foto: Ridehesten/Jørgen Bak Rasmussen

Konferencen afholdes på Aarhus Universeitet, og billetsalget er åbent. Klik HER, for at købe billet til konferencen, og for at deltage i en faglig dag, i hestens tegn.

//www.events.au.dk

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen