Kommunikation mellem hoppe og føl er livsvigtigt

01-08-2020 13:10

Marie Helene Rigård Rohleder

Forskere i USA har undersøgt vildhestes prusten, hvinen og vrinsken, når hopperne kommunikerer med deres føl. Det har stor betydning for føllets overlevelse og fremtidige udvikling 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/ Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvornår, hvorfor og hvordan bruger hopperne akustiske signaler, som vrinsken, prusten og hvinen, når de kommunikerer med deres føl?

Det har to amerikanske forskere undersøgt: Cassandra Nunez fra universitetet i Tennesee og Daniel Rubenstein fra Princeton universitet i New Jersey. 

Forskerne har studeret en gruppe vilde heste fra North Carolina i USA. De har noteret hoppe og føls adfærd, optaget kommunikation mellem hoppe og føl, og undersøgt om det er hoppe eller føl, som tager initiativ til kommunikationen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Især for hopperne så handlede det om at kommunikere deres position til føllet, så det altid kunne finde sin mor. Hopperne var også mere tilbøjelig til at bruge prusten, som er den blødeste form for akustisk kommunikation, hvor de yngste føl ofte brugte en højere form for kald end deres mødre. 

En af hovedkonklusionerne bag undersøgelsen var, at føllet havde større sandsynlighed for at overleve i den vilde natur, hvis deres mødre ofte tog initiativ til kommunikation i løbet af de første 10 uger efter fødslen. 

Køb det nye Ridehesten her og læs hele artiklen om den nye forskning om kommunikation mellem hoppe og føl. 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner