Kom i gang med ponygames og mounted games

25-01-2018 09:18

Kunne du og dine hestevenner-/veninder godt tænke jer, at ride pony og mounted games? Så læs denne artikel, som kommer med gode tip til, hvordan I kommer i gang

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvis du ikke synes det er sjovt at ride dressur og springning, eller du bare trænger til noget afveksling, kunne det være en god idé at begynde med pony/mounted games. Både pony games og mounted games er en anderledes og sjov måde at øve din håndtering af hesten, og samtidig er det en god træning af din balance og koordinationsevne på hesteryg. En anden fordel ved både pony og mounted games er, at det er en holdsport, hvor I kan hjælpe og heppe på hinanden. Inden du starter, er det en god ide at spørge din ridelærer, eller mere rutinerede ryttere til råds, så de kan hjælpe dig godt i gang.

Her vil vi beskrive nogle af de øvelser, som du kan starte med i pony games:
1. Bogstavsleg
I bogstavsleg får første rytter udleveret et bogstav af banedommeren og rider, når startsignalet lyder, ned til vendelinjen. Her står en springstøtte, hvorpå rytteren hænger bogstavet på en krog - og helst på rette plads. Rytteren rider nu tilbage til midten, og tager et nyt vilkårligt bogstav og rider over start-/mållinjen, hvor bogstavet afleveres til næste rytter. Sidste rytter har ansvaret for, at "ponylege" er stavet korrekt. Alle fire ryttere på holdet skal igennem banen to gange fora t skrive "ponylege".
Til bogstavleg skal du bruge: 8 bogstaver: p-o-n-y-l-e-g-e, én springstøtte, hvorpå der er skruet to brædder, hver med fire kroge til at hænge bogstaverne på. Du skal også bruge noget til at markere start-/mållinjen.

2. Postkasseløb
Første rytter får udleveret en sammenfoldet afvis af banedommeren og rider, når startsignalet er givet, ned til vendelinjen og putter avisen i postkassen. Derefter rider rytteren tilbage til midten og tager en ny avis fra en hvid skål, hvor der til at starte med er fire aviser. Til sidst rider rytteren over start-/mållinjen og afleverer avisen til næste rytter, som tager samme tur. Sådan fortsætter det indtil den hvide skål er tømt for aviser.

Nyheden fortsætter efter annoncen

?Til postkasseløb skal du bruge: en postkasse, der er lavet er en træplade, med en sprække så stor, at avisen nemt kan komme igennem. Denne postkasse skal monteres på en springstøtte. Herudover skal du bruge én hvid skål og 4 sammenfoldede aviser, der er tapet sammen, så de ikke går op.

3. Flyt to krus
Rytter 1 og 3 står ved startlinjen, mens rytter 2 og 4 står bag vendelinjen. På banen står fire slalomstøtter med krus på nr. 1 og 3. Når startsignalet lyder, rider første rytter ned ad banen og flytter krusene fra støtte 1 til støtte 2 og fra støtte 3 til støtte 4. Herefter rider rytteren over vendelinjen og bytter med en anden rytter, der flytter krusene modsat, og derefter skifter med tredje rytter osv. Rytterne skal slutte i modsatte ende af banen. Til ´flyt to krus´ skal du bruge: 4 krus og 4 slalompinde.

4. Parslalom
Når startsignalet lyder, rider rytter 1 og 2 slalom, mens de holder et tov imellem sig. På tovet er hængt en ring. Parret skal ride imellem et antal slalomstøtter, frem og tilbage på banen. Når parret kommer over start-/mållinjen overtager rytter 3 rytter 1´s plads, og rider herefter sammen med rytter 4, og sidste tur rides af rytter 4 og 1. Til parslalom skal du bruge: et tov, én ring og et antal slalomstøtter.

5. Sækkeløb
Rytter 1 og 3 står ved start-/mållinjen, og rytter 2 og 4 står bag vendelinjen. Når startsignalet lyder, rider første rytter ned over vendelinjen med en sæk. Rytteren springer af ponyen og rytter 1 og 2 sætter hvert ben i sækken og løber ned til start-/mållinjen, med ponyerne på modsatte side. Herefter afleverer de sækken til rytter 3, som herefter henter rytter 4 på samme måde. 
Til sækkeløb skal du bruge: 1 sæk

6. Vandstafet
Første rytter får udleveret et litermål af banedommeren. Når startsignalet lyder, rider rytteren ned til vendelinjen og tager så meget vand som muligt med litermålet fra en stor skål/spand. Derefter rider rytteren tilbage til midten og hælder vandet i et klart rør, som er tilsat lidt frugtfarve. Til sidst rider rytteren hen til start-/mållinjen og afleverer litermålet til næste rytter. sådan fortsætter holdene, indtil den fastsatte tid er gået. Herefter måles vandet op og det hold, der har flyttet mest vand, har vundet. Til vandstafet skal du bruge: 1 litermål, 1 stor skål/spand til vandet, 1 klart rør til at hælde vandet i og lidt frugtfarve, samt et ur til at måle tiden med.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner