Kirstinelund udmærker sig

16-06-2023 20:17

Trine Askjær-Jørgensen

Mange af landets bedste dressurryttere er denne weekend at finde på Kirstinelund Sportsrideklub, hvor de med både B- og C-klasser har mulighed for at høste erfaring med både ældre og yngre heste – og faciliteterne er i top til formålet

Nyheden fortsætter efter annoncen

Rigtig mange dygtige dressurryttere er denne weekend draget til Kirstinelund Sportsrideklub, hvor der afvikles et stort dressurstævne med både C- og B-klasser for hest, kaldet Kirstinelund Horse Festival.

Stævnet er en fremragende mulighed for rytterne til at tage både de yngre heste med ud at få noget rutine på lavere niveau samtidig med, at de kan starte deres ældre heste i sværere klasser – og det har mange valgt at benytte sig af.

På startlisterne finder man bl.a. Selina Solberg Vittinghus, Severo Jurado López, Daniel Bachmann Andersen, Nanna Skodborg Merrald, Anna Zibrandtsen osv., så der er lagt i kakkelovnen til masser af spændende dressur.

Flere af rytterne har rost faciliteterne på ridecentret, der desuden danner rammen om Susanne Barnows forretning, Barnow Dressage. Her er f.eks. blevet lagt fliser ud, så man har fast bund i teltstaldene, der er luftfolde til de stævnedeltagende heste, intet mindre end tre udendørsbaner, tre ridehaller og meget mere.

– Det er virkelig fedt, at vi kan ride distrikts- og landsstævne her samtidig, og så er der bare nogle virkelig gode faciliteter på stedet. I år har de tilmed lavet en swimmingpool, så Tiril og jeg har taget børnene med og skal campere, fortæller Daniel Bachmann Andersen, der er en af dem, som har taget turen til Harlev ved Aarhus.

Selina og Lady i top
Dagens første klasse blev vundet af en af dem, der på sociale medier tydeligt har udtrykt begejstring for stævnet og stedets gode faciliteter. Selina Solberg Vittinghus red Atterupsgaards Lady Hamilton e. Dante Weltino/ Stedinger (opdr. Atterupgaard) til sejr i MB0 med 69,167%. Har man fulgt lidt med på Selinas Instagram-profil, så ved man, at den 7-årige mørkebrune hoppe tidligere ikke har været helt nem at starte stævner på, så at kunne ride sådan en fin tur med sejr til følge føles med garanti godt.

Andenpladsen i klassen gik til Michelle Skovsager med Kateaux e. Bordeaux/ Weltmeyer, som red til 67,821%.

Klassens resultat.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nanna til start på ny hest
Den tyskavlede westphalervallak Blue Hors Dillon e. Duisenburg/ Samarant har siden 2021 og frem til i år været redet og startet til stævner af Blue Hors-rytter Cristian Tudela Ruiz, men nu er det hans kollega, succesfulde Nanna Skodborg Merrald, der har overtaget tøjlerne og i dag for første gang havde den 10-årige hest med til stævne. I dagens anden klasse på Kirstinelund, Prix St. George, blev det til en overbevisende sejr med 76,579%. Dillon har under Tudela Ruiz gået op til Intermediaire I, så mon Nanna håber på endnu end fremtidig Grand Prix-hest?

Nannas VM-holdkammerat, Daniel Bachmann Andersen, er også til start ved stævnet og det endda med en del heste. Én af dem er Tilda MT e. Tailormade Temptation/ Lorentin I med hvem, han endnu ikke har vildt mange stævner på CV'et. Tre stævner har han og den 9-årige hoppe redet sammen – Hedensted, Aarhus og Hagen, Tyskland – alle med topplaceringer. På Kirstinelund i dag blev det til endnu en flot placering, idet Daniel red hoppen til 74,342% og en andenplads i Prix St. Georges.

På tredjepladsen kom Lone Bang Larsen og Poseidon Majlund e. Tailormade Temptation/ Solos Landtinus (opdr. Stutteri Majlund) med 73,070%.

Klassens resultat.

Daniel vandt dagens højeste klasse
Daniel Bachmann Andersen havde for første gang taget hoppen, der er navngivet efter et amerikansk racerløb, Daytona e. Dante Weltino/ Samarant, med til stævne, og det blev en flot debut på den 10-årige sorte hoppe. Med 73,421% red parret sig til sejr i dagens højeste klasse, Intermediaire II, hos Kirstinelund Sportsrideklub.

Andenpladsen tog Anna Zibrandtsen og Lumière (SWB) e. Floricello/ Gigolo sig af med 72,237%, mens Severo Jurado López og Fairtrade e. Fairbanks/ Akinos (opdr. Sanne Kold) tog sig af tredjepladsen med 70,526%.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
De placerede i dagens højeste klasse, Prix St. Georges: Anna Zibrandtsen, Daniel Bachmann Andersen sammen med hans børn og Severo Jurado López. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen