Trine Askjær-Jørgensen
Dansk Ride Forbund er kommet op med et nyt format, hvorigennem forbundet vil give et mere åbent og ærligt indblik i bestyrelsens arbejde set fra formandens perspektiv.
De kalder det ”Nyt fra bestyrelsen – formanden fortæller”, og her gives indblik i beslutninger, der træffes, udfordringer og muligheder, som rideforbundets bestyrelse arbejder med samt den overordnede retning, forbundet bevæger sig i.
Kimi Gerd Nielsen, der nu har siddet godt og vel 100 dage i formandsstolen, giver i det nye indlæg en status og fortæller blandt andet, at hendes første tid på posten har været både travl og spændende.
Hun fortæller desuden, at der med den nye ledelse, i bestyrelsen og på direktørposten, er kommet meget mere ro i rideforbundets administration.
– Jeg er rigtig glad for, at vi har fået Jens-Erik Majlund tilbage på direktørposten. I bestyrelsen var vi helt enige om, at der var et behov for en udskiftning, at det skulle gå hurtigt, og at vi havde brug for en person, som kender sporten, rideklubberne og alle de vigtige samarbejder med udvalg og frivillige. Det var derfor en stor lettelse, da Jens-Erik sagde ja til at forlade Dansk Cykel Union og komme tilbage til DRF. Efter min bedste overbevisning kunne vi ikke finde en bedre person til de mange store udfordringer, vi står overfor lige nu.
Forbundets økonomi og ændringer i elitearbejdet
Kimi kommer også ind på forbundets økonomi, hvor nedgang i stævnedeltagelse, medlemsnedgang, fald i sponsorindtægter, ekstraordinær generalforsamling og udskiftning af direktøren har været dyrt. Derfor har den nye bestyrelse som noget af det første givet økonomien et grundigt eftersyn og iværksat en genopretningsplan med de nødvendige prioriteringer.
– Vi er helt bevidste om, at det aldrig er sjovt, når sparekniven skal frem, når der skal afskediges personale, og når vi nødvendigvis må forhøje nogle af vores gebyrer. Men vores ansvar som bestyrelse har ikke givet os noget valg, skriver Kimi.
Hun kommer også ind på ændringer i elitearbejdet, der blandt andet medfører en strategi om, at eliteafdelingerne så vidt muligt skal være selvfinansierede. Særligt i springsporten, som ikke får støtte af Team Danmark, vil DRF derfor arbejde for at finde sponsorer.
Hestevelfærd som fælles ansvar
Hestevelfærd er naturligvis et af de vigtige emner i Kimis status fra bestyrelsen og et utrolig vigtigt fokuspunkt i dens arbejde. Der er lagt et stort stykke arbejde i at komme godt igennem de udfordringer, der har været og sandsynligvis også vil komme i fremtiden.
– Bestyrelsen og den nye ledelse er helt enige om, at vi skal påtage os ansvaret for god hestevelfærd og den læring, der er nødvendig for, at vi kan opretholde en etisk og fagligt forsvarlig håndtering af hestene, både i dagligdagen og ved stævner. Vi har derfor udarbejdet en 2-årig strategi, som vi kalder ”Sammen om Hestevelfærd”, fortæller Kimi.
Strategien kræver støtte fra forskellige interessenter i ridesporten, da DRF ikke selv har økonomi til at gennemføre den, men der har været stor imødekommenhed og forbundet oplever allerede støtte fra forskellige donorer, som de er utroligt taknemmelige overfor.
Forbundet arbejder sammen med Forum for Hestevelfærd aktivt for at påvirke de politiske linjer og har haft et godt og konstruktivt møde med fødevareministeren.
– Vi har en klar tro på, at vi i fællesskab kan skabe den kulturændring, der skal til for at bringe dansk ridesport ind i en ny tid med bedre rammer for både heste og ryttere, fortæller Kimi og uddyber, at der er mange spændende initiativer på vej fra Dansk Ride Forbund.
Kimi fortsætter to år som formand
Bestyrelsen er kommet godt i gang, har haft en fælles on-boarding og fordelt ansvarsområder og opgaver. De har desuden gennemført Danmarks Idrætsforbunds bestyrelseskursus, som har klædt dem godt på til at kunne afholde effektive bestyrelsesmøder.
På lørdag afvikles Dansk Ride Forbunds repræsentantsskabsmøde på Dalum Landbrugsskole, og her er tre bestyrelsesmedlemmer, én suppleant og formandsposten på valg. Kimi Nielsen modtager genvalg, og da der ikke er opstillet nogen modkandidat, fortsætter hun de næste to år.
Thomas Vogt og Bo Gejl modtager ikke genvalg, mens Jakob Leth gerne fortsætter.
Agnete Berner Lemvig, som er den suppleant, der er på valg, opstiller som kandidat til bestyrelsen, og Kimi Nielsen bakker personligt op omkring både hende og Jakob, som hun håber kan arbejde videre med deres betydningsfulde poster.
– Uanset hvilke nye medlemmer vi får ind i bestyrelsen, vil jeg byde dem velkommen og se frem til et godt og udbytterigt samarbejde, skriver Kimi.
Noget af det, der også ligger forbundet meget på siden, er at komme tættere på både distrikter, klubber og elevskoler. Derfor udsendes der spørgeskemaer til alle rideklubber og er planlagt otte dialogmøder for klubber, trænere, officials og ryttere. Møderne afholdes primo maj, og der vil snarest muligt komme mere information om disse.
Slutteligt skriver Kimi: – Tak for tilliden, samarbejdet og det store engagement, I hver især lægger i sporten. Vi står midt i en tid med forandringer og udfordringer, men også med store muligheder. Kun i fællesskab kan vi udvikle og styrke ridesporten, og jeg ser frem til at tage de næste skridt sammen med jer.