Karina Christiansen fylder 50 år

17-04-2021 15:00

Karina Christiansen, der i over 20 år har været ansat som Dansk Varmblods avlskonsulent, fylder 50 år søndag den 18. april 2021

Nyheden fortsætter efter annoncen

Har man inden for det sidste par årtier været til Dansk Varmblods Hingstekåring eller Eliteskue, så har man også stiftet bekendtskab med avlskonsulent Karina Christiansen – den altid velforberedte og omhyggelige speaker, der sobert og konstruktivt formår at fremstille dommernes kritik og frem for alt fremhæve det positive ved hver enkelt hest og i øvrigt også fortælle om afstamningens fortræffeligheder i flere generationer. Også bag kulissen er Karina kendt som den, der altid har overblik, kontrol og styr på sit.

Selv om Karina ikke kommer fra et hjem med hest, så har hestene altid spillet en afgørende rolle i hendes liv, og som man vil kunne se i disse billeder, så har hun beskæftiget sig med forskellige heste, blandt andet jyder og frisere.

Karina, der er uddannet cand.agro., har i lidt over 21 år været ansat som avlskonsulent i Dansk Varmblod og har i samme periode også været leder af WBFSH’s sekretariat på Vilhelmsborg. Tager man et kig i Poul Graugaards bog ”Dansk Varmblod, Toppen af Europa – Kronen & Bølgen III”, der er udgivet på Forlaget Wiegaarden, finder man også en side om avlskonsulenten. Vi citerer fra bogen:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Karina Christiansen havde under sit studium på Landbohøjskolen været meget målrettet mod et job i hestesektoren og havde suppleret sin uddannelse med et ophold på University College Dublin, så den teoretiske baggrund var i orden. Desuden er Karina selv aktiv rytter og arbejdet i et par salgsstalde, dels i Tyskland og dels herhjemme.

Der var næppe tvivl om, at Karina med sin stærke baggrund ville kunne udvikle sig sammen med jobbet og ikke mindst være i stand til at håndtere den hastige udvikling i ridehesteavlen, som i højere og højere grad krævede en velfunderet teoretisk baggrundsviden. Naturligvis skulle der en indkøringsperiode til, hvorfor den hidtidige avlskonsulent, Egon Fræhr, skulle være med på sidelinjen gennem det første år.

At det til fulde ville lykkes, kom der et klart bevis på, da Karina knap et år efter sin tiltrædelse præsenterede sin første faglige redegørelse for avlsarbejdet i det forløbne år i medlemsbladet og efterfølgende supplerede med sine visualiserede, udbyggende temaer i forbindelse med repræsentantskabsmødet – en praksis, der på fornemste vis er videreført og udbygget hvert eneste år siden.

Et stort tillykke med den runde fødselsdag fra Team Ridehesten.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen