Kan chatbot sælge din hest?

10-02-2023 15:37

Charlotte Kusk Berwald

At skrive en salgsannonce kan være svært. Hvad skal med? Hvad skal undlades? De fleste har følelserne udenpå tøjet når den skal skrives. Ofte er det jo ikke bare en hest, men en god ven, der nu skal finde et nyt hjem

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Derfor kan det være rart at få en anden til at skrive salgsannoncen. En, der kan forholde sig til fakta og ikke lader sig distrahere af sine følelser. Som et eksperiment fodrede vi ChatGBT med nogle oplysninger om nogle forskellige ponyer og lod den komme med et bud på en god salgsannonce.

Pedro
Jeg gav chatbotten følgende oplysninger om ponyen: Pedro er en shetlandspony. Han er vallak. Han er 105 cm. høj. Der medfølger trense, men ingen sadel. Han er god til trækketure og er tilkørt. Han er 18 år gammel.

Chatbotten gav følgende bud på en salgsannonce: 
Mød vores dejlige Shetlandspony, Pedro! Pedro er en 18 år gammel vallak med en højde på 105 cm. Han er den perfekte hest til en familie med børn eller til trækketure i naturen.

Pedro er godt tilkørt og en fremragende partner for en dag ude i naturen. Han er nem at håndtere og har et roligt sind, der gør ham til en sikker hest for børnene at ride på.

Pedro medfølger en trense, men ingen sadel. Så hvis du søger en hest, der er god til trækketure og nem at håndtere, så er Pedro den perfekte match for dig og din familie!

Lara
Teksten jeg gav chatbotten: Lara er en travhest jeg gerne vil sælge. Hun har aldrig gået løb og skal have lidt mere træning før hun kan galopere ordentligt. Hun er 5 år gammel og 162 cm. høj. Der medfølger ikke udstyr. Hun har en god afstamning. Det vigtigste er at hun får et godt hjem.

Chatbotten gav følgende bud på en salgsannonce:
Præsentation af vores talentfulde travhest, Lara! Lara er en 5 år gammel hoppe med en imponerende højde på 162 cm. Selvom hun endnu ikke har gået løb, har hun en masse potentiale og har brug for lidt mere træning før hun kan galopere ordentligt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Lara har en stærk afstamning og har alle de nødvendige egenskaber til at blive en succesfuld travhest. Det vigtigste for os er, at Lara finder et godt hjem, hvor hun kan blomstre og udvikle sig.

Bemærk venligst, at Lara ikke medfølger noget udstyr. Så hvis du leder efter en talentfuld travhest med potentiale og en god afstamning, så er Lara den perfekte match for dig!

Bella
Teksten til chatbotten: Bella en pony på 140 cm. Det er en hoppe. Hun er 14 år gammel. Hun er sød, men kan godt være lidt hidsig på en springbane. Hun har gået en del stævner og har sprunget LA og gået LB dressur. Der medfølger sadel, trense og andet udstyr. Hun vil ikke være egnet til en nybegynder, men en let øvet kan godt ride hende.

Chatbotten gav følgende bud på en salgsannonce:
Præsentation af vores fantastiske pony, Bella! Bella er en 14 år gammel hoppe på 140 cm med en dejlig sød personlighed. Selvom hun kan være lidt hidsig på en springbane, har hun en stor passion for ridning og er dedikeret til sin rytter.

Bella har gået en række stævner og har vist sin talent i både LA spring og LB dressur. Hun er en dygtig og samarbejdsvillig hest, der vil være en stor fordel for den let øvede rytter.

Med Bella følger en sadel, trense og andet nødvendigt udstyr. Så hvis du leder efter en hest med masser af erfaring og et kærligt sind, så er Bella den hest for dig! Bemærk venligst, at Bella ikke er egnet til en nybegynder, så en let øvet rytter vil være den bedste match.

Kort om chatbot
Ved hjælp af kunstig intelligens skaber chatbotten svar på de spørgsmål eller opgaver den bliver stillet. Chatbotten kan skrive indkøbslister, skrive en kort tekst om en historisk person eller give et bud på en jobansøgning. Kort sagt, stort set alt mellem himmel og jord. Da teksten genereres af en maskine, er det dog vigtigt at man læser den igennem da den ikke forstår det indforståede sprog som vi mennesker bruger, der ikke er så let at skrive og oprette i algoritmen.

Er du blevet nysgerrig? Så kan du afprøve chatbotten her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner